Luchtballon3.png
Luchtballon1.png
Luchtballon2.png
Luchtballon4.png

Luchtballonvaart, sky dining & performance Hanneke Last

September Me i.s.m. CuliAir

Dineren in het enige luchtballon restaurant ter wereld
Met de speciale CuliAir luchtballon luchtig opstijgen en tussen hemel en aarde genieten van exquise gerechten en topwijnen, een performance van actrice en zangeres Hanneke Last en eindeloos zweven met betoverende uitzichten over Amersfoort en omgeving… Is dat het ultieme genieten? Ja!

Het spektakel is daarbij niet van de (hete) lucht, want Meesterkok Angélique Schmeinck kookt sinds 2003 als enige ter wereld met de hete lucht van de ballon zelf!

Is de warmte in de ballon dan heet genoeg om mee te koken? Absoluut! Met een volume van 10.000 kubieke meter en met 45 meter hoogte fungeert de CuliAir luchtballon als een enorme heteluchtoven. De temperatuur in de luchtballon kan oplopen tot honderd graden, en dat betekent dat producten als zeebaars en landhoen op ‘lage’ temperatuur, langzaam kunnen garen. De ideale techniek om aroma’s te laten ontwikkelen en sappen in vis of vlees te behouden.

Het idee is even eenvoudig als spectaculair. Met een ingenieus katrolsysteem worden zeebaars, coquilles en landhoen in speciaal ontwikkelde manden naar de nok van de ballon getakeld. Daar garen de gerechten bij een temperatuur van circa 90 graden, om vervolgens uit de ballon af te dalen voor de eindbereiding. De gerechten worden stijlvol gepresenteerd en vanaf gedekte buitenboordtafels kunnen de passagiers op grote hoogte genieten van smaak en uitzicht.


Hanneke Last 
Hanneke Last 
is actrice, zangeres en schrijfster. Wat ze maakt is altijd muzikaal; storytelling op een veelzijdige, ritmische manier. Wat haar altijd heeft gegrepen, is hoe mensen in een (theater)zaal een gemeenschappelijke en verbindende ervaring kunnen beleven. Communicatie op zijn mooist. In het moment zijn. Dit keer in het luchtruim boven Amersfoort en met het September Me thema ‘Helden’ als uitgangspunt. Tijdens September Me 2021 speelt Hanneke Last mee in de muziektheatervoorstelling Het Einde van de Tijd op vrijdag 24 september in Flint. 

 

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie stelde artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

Wie noemen we vandaag de dag terecht een held of heldin? Door wie laten wij ons inspireren en motiveren? Wie hebben lak aan de mening van de oude garde en laten dapper een nieuw geluid horen? Van welke helden uit het verleden kunnen wij nu nog steeds leren en wie zijn de helden van de toekomst?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Bijzonder Festival

Extra kosten: € 1,- administratiekosten.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!