Nederlands Blazers Ensemble - De Schepping (Ronald Knapp) 2.jpg
Nederlands Blazers Ensemble - De Schepping (Ronald Knapp) 1.jpg
deschepping-caroussel2.jpg
50404104812_f60fc0e62b_k.jpg
50403244663_821049f652_k.jpg
50404107297_dcbc1e5470_k.jpg

Nederlands Blazers Ensemble & Bart Moeyaert

De Schepping

In 2003 sloeg het Nederlands Blazers Ensemble de handen ineen met de Vlaamse schrijver en dichter Bart Moeyaert. Het was het startschot van een succesvolle muziektheatertrilogie, gebaseerd op de drie oratoria van Haydn. Uitgangspunt voor het eerste deel was ‘Die Schöpfung’ in een originele en bijzondere bewerking voor blazers van Josef Triebensee, een tijdgenoot van Haydn. De blazers vroegen Moeyaert, winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019, de ‘Nobelprijs voor de kinderliteratuur’, om een nieuwe tekst bij deze oude, maar op deze manier nooit zo uitgevoerde muziek te schrijven. De wijze waarop Moeyaert het verhaal tijdens het concert voorleest, zorgt voor een prachtige chemie met de musici en de muziek van Haydn. De bijzondere samenwerking tussen de blazers en Moeyaert werd ook vastgelegd op cd. “Een soort ‘Peter en de Wolf’, maar dan over God en de wereld. (…) De teksten van Moeyaert zijn een genot.” (Luister)

www.nbe.nl

Bezoek de inleiding
Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 2,50 krijgt u uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die u bezoekt. Op vertoon van uw toegangskaart voor de inleiding ontvangt u bovendien gratis een kop koffie of thee. 

Bijzonder Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

reserveer uw tafel

in TREK

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!