Audiotour-20.jpg
Audiotour-19.jpg
Audiotour-15.jpg
Caroline Shaw 602 - credit Kait Moreno 2017.jpg
Ragazze 2020 close v3_credits_Nichon_Glerum.jpg

Podcastwandeling: Caroline's Nature

Caroline Shaw, Ragazze Quartet & Botte Jellema

Let op: je koopt een ticket voor een wandeling tussen 12:00 - en 15:00 uur. Je aanvangstijd is binnen deze tijden. Je mag zelf bepalen hoe laat je de wandeling start. Flint is de startlocatie, hier ontvang je een koptelefoon, mediaspeler en routekaart.

Wegens succes tijdens September Me 2020 weer terug op het programma: een wandeling door Amersfoort en het muzikale universum van Caroline Shaw.

De podcastwandeling Caroline's Nature neemt je mee door het muzikale universum van September Me 2020 Composer in Residence, Caroline Shaw (NY). Terwijl je op je eigen tempo langs de mooiste en groenste plekjes van het oude centrum van Amersfoort wandelt, klinkt haar kersverse stuk The Evergreen, gespeeld door Ragazze Quartet.

Caroline werd voor het schrijven ervan geïnspireerd door een eeuwenoude wijze boom, en vertelt op poëtische wijze over haar werkproces. In New York - de stad waar Shaw woont en werkt - is het minder makkelijk dan in Amersfoort om een rustig groen plekje te vinden. Maar ook daar bestaan geheime tuinen die het overvolle hoofd van een drukke kunstenaar tot rust kunnen brengen…

De podcast is speciaal voor September Me geproduceerd door journalist en presentator Botte Jellema.

De wandeling duurt ongeveer 60 min en de voertaal van de podcast is Nederlands. Engelse teksten in de podcast worden in het Nederlands samengevat. Tijdens de wandeling is het te allen tijde mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie stelde artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

Wie noemen we vandaag de dag terecht een held of heldin? Door wie laten wij ons inspireren en motiveren? Wie hebben lak aan de mening van de oude garde en laten dapper een nieuw geluid horen? Van welke helden uit het verleden kunnen wij nu nog steeds leren en wie zijn de helden van de toekomst?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Bijzonder Klassieke muziek Festival

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Over Caroline Shaw Lees meer

Over Caroline Shaw

Caroline Shaw (NY) - Composer in Residence September Me 2020 -  is een zangeres, violiste, componist en producer die zowel solo als in samenwerking opereert. In 2013 won zij als jongste componist ooit de Pulitzer Prize in de categorie muziek met haar Partita for 8 Voices, dat ze schreef voor het GRAMMY-winnende ensemble Roomful of Teeth, waar ze zelf ook onderdeel van is. De afgelopen jaren heeft ze onder andere samengewerkt met o.a. Renée Flemming & Inon BarnatanLA Philharmonic, het Dover Quartet, Arcade Fire en Kanye West.

Over Ragazze Quartet Lees meer

Over Ragazze Quartet

Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet - artistiek leider September Me Festival - zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Het kwartet gaat de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. 

Over Botte Jellema Lees meer

Over Botte Jellema

Botte Jellema is journalist, en maakt radio en podcasts. Hij werkt sinds 2006 voor verschillende programma’s op NPO Radio 1 en NPO Radio 4, produceert (internationale) podcasts. Hij heeft sinds 2015 zijn eigen podcastserie: Eeuw van de Amateur. Voor het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest maakt hij de serie Klankcast.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!