Audiotour-19.jpg

Podcastwandeling: Garth Knox

Garth Knox, Botte Jellema, Rosa Berman & Nichon Glerum

Let op: U koopt een ticket voor een wandeling tussen 11.00 - en 20.00 uur. Uw aanvangstijd is binnen deze tijden. U mag zelf bepalen hoe laat je de wandeling start. Flint is de startlocatie, hier ontvang u een koptelefoon, mediaspeler en routekaart.

Garth Knox is Componist in Focus op September Me 2021. Zijn opgewekte muziek weerspiegelt zijn positivisme en nieuwsgierigheid. Diezelfde insteek had Knox toen hij als altviolist van het in hedendaagse muziek gespecialiseerde Arditti Quartet over de wereld toerde. Zijn toegankelijk composities bevatten vaak een flinke dosis swing en humor, tegelijkertijd zoekt Knox de grenzen van de mogelijkheden van strijkinstrumenten op en schuwt hij daarbij geen gepiep en gekraak.

Ervaart hij zelf zijn muziek ook als licht en gemakkelijk? Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Wie zijn zijn muzikale helden? Deze en vele andere vragen beantwoordt onze speciaal voor September Me geproduceerde muzikale podcastwandeling van makers Botte Jellema en Rosa Berman - met belangrijke live elementen van de hand van Nichon Glerum.

De wandeling duurt ongeveer 60 min en de voertaal van de podcast is Nederlands. Engelse teksten in de podcast worden in het Nederlands samengevat.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie stelde artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

Wie noemen we vandaag de dag terecht een held of heldin? Door wie laten wij ons inspireren en motiveren? Wie hebben lak aan de mening van de oude garde en laten dapper een nieuw geluid horen? Van welke helden uit het verleden kunnen wij nu nog steeds leren en wie zijn de helden van de toekomst?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Bijzonder Klassieke muziek Festival

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Over Garth Knox Lees meer

Over Garth Knox

Garth Knox werd geboren in Ierland en groeide op in Schotland. Als jongste van vier kinderen, die allemaal snaarinstrumenten bespeelden, werd hij aangemoedigd om de altviool op te pakken en hij besloot al snel om hier zijn carrière van te maken. Knox studeerde aan het Royal College of Music in Londen met Fredrick Riddle, waarna hij verschillende prijzen won voor altviool en kamermuziek. Dankzij zijn interesse in de viola d'amore en de middeleeuwse viool heeft zijn repertoire zich recentelijk geopend voor de muziek uit het verleden (middeleeuws, barok) die hij overtuigend naar het heden brengt. Zijn Iers/Schotse roots stellen hem in staat om een moderne dialoog te gaan met traditionele Keltische muziek. Hij voelde zich altijd thuis als improvisator, en nu ook steeds meer als componist, die zijn muzikale ideeën inzet als vernieuwend instrumentaal theater.

Over Botte Jellema Lees meer

Over Botte Jellema

Botte Jellema is journalist, en maakt radio en podcasts. Hij werkt sinds 2006 voor verschillende programma’s op NPO Radio 1 en NPO Radio 4, produceert (internationale) podcasts. Hij heeft sinds 2015 zijn eigen podcastserie: Eeuw van de Amateur. Voor het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest maakt hij de serie Klankcast.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!