Quirine Viersen_2017-2_Jelmer de Haas.jpg
StarkNurit4_copyright_UweNeumann.jpeg

September Me recital: Bartók & Ravel

Nurit Stark, Luc-Marie Aguera & Quirine Viersen

Een intiem kamermuziekconcert van wereldklasse in de Sint Aegtenkapel.

In dit recital klinkt de sonate voor viool solo van Béla Bartók. Bartók vraagt het uiterste van een speler: duizelingwekkende techniek, ritmische precisie en een grote overgave en gedrevenheid om zijn muziek over het voetlicht te brengen. De muziek is in de juiste handen bij violiste Nurit Stark, een oud-studiegenoot van Rosa Arnold (violiste Ragazze Quartet, artistiek leider September Me) in Berlijn, en de stervioliste van haar klas.

Hierna volgt het fantastische duo voor viool en cello van Maurice Ravel, gespeeld door Luc-Marie Aguera en Quirine Viersen. Luc-Marie was violist in het befaamde Franse Quatuor Ysaye, en sinds jaar en dag is hij de mentor van het Ragazze Quartet. Quirine is misschien wel Nederlands bekendste celliste. Een droomduet tussen twee muzikale helden.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie stelde artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

Wie noemen we vandaag de dag terecht een held of heldin? Door wie laten wij ons inspireren en motiveren? Wie hebben lak aan de mening van de oude garde en laten dapper een nieuw geluid horen? Van welke helden uit het verleden kunnen wij nu nog steeds leren en wie zijn de helden van de toekomst?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Klassieke muziek Festival

In de Sint Aegtenkapel hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Credits Lees meer

Credits

Nurit Stark - viool
Luc-Marie Aguera – viool
Quirine Viersen – cello

Repertoire Lees meer

Repertoire

Béla Bartók – Sonate voor viool solo

Maurice Ravel – Duo voor viool en cello

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!