Fotoshop Songs of travel & farewell 2.jpg

Songs of Travel & Farewell

Elisabeth Hetherington, Karin Strobos, Erik Slik, Martijn Cornet & Maurice Lammerts van Bueren

September Me i.s.m. Veerensmederij
Let op: deze voorstelling vindt plaats in de Veerensmederij.

Songs of Travel and Farewell is een 18-delige liedcyclus over de anti-held in ons. De zangers stellen elkaar vragen, reflecteren op hun leven, het verleden en de toekomst. Wat zeg je als je voor langere tijd weggaat, of wat als je nooit meer terugkomt? Zeg je niets? Had je brieven willen schrijven? Maar wat zou je in een brief schrijven als je een taal spreekt die niemand begrijpt, behalve dan ….. Niek Idelenburg schreef en componeerde deze liedcyclus voor vier zangers en piano.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie stelde artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

Wie noemen we vandaag de dag terecht een held of heldin? Door wie laten wij ons inspireren en motiveren? Wie hebben lak aan de mening van de oude garde en laten dapper een nieuw geluid horen? Van welke helden uit het verleden kunnen wij nu nog steeds leren en wie zijn de helden van de toekomst?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Klassieke muziek Festival

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Credits

Liedteksten en composities

Niek Idelenburg

Sopraan

Elisabeth Hetherington

Mezzo-sopraan

Karin Strobos

Tenor

Erik Slik

Bariton

Martijn Cornet

Piano

Maurice Lammerts van Bueren

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!