Bloemenduel Foto Mette Stam mid-5025.jpg
Bloemenduel Foto Mette Stam-2021.jpg
Bloemenduel Foto Mette Stam-2021-2.jpg

Bloemenduel

Steef de Jong & Louis van Beek

Let op: Deze voorstelling vindt plaats in De Lieve Vrouw

Een all female cast operette (door twee heren).

Louis van Beek en Steef de Jong schreven een groots opgezette operette met vier hoofdrollen, een stuk of acht bijrollen, een koor en muziek voor een groot orkest. Alles bij elkaar voor een man of 80. Of eigenlijk een vrouw of 80, want ze schreven 'Bloemenduel' voor een all female cast. Het testpubliek waar ze de operette aan presenteerden reageerde zo enthousiast dat ze besloten om er de theaters mee in te gaan. Gewoon met z’n tweeën. Het resultaat is Bloemenduel, een all female cast operette (door twee heren).

'Bloemenduel' is het waargebeurde verhaal van twee adellijke dames in het Wenen van 1892. De prinses en gravin zijn gevraagd om de bloemstukken te arrangeren voor een tentoonstelling. De aanvankelijk prettige samenwerking loopt echter al snel stuk op een meningsverschil, en ontaardt in een ruzie die zo hoog oploopt dat ze elkaar uitdagen voor een duel.

Van Beek & de Jong schikken al zingend de bloemen

Louis van Beek is acteur, regisseur en schrijver. Hij is bekend van de veelgeprezen voorstellingen 'Mathilde' en 'Soeur Sourire'. Voor 'Mathilde' werd hij genomineerd voor de Louis d’Or. In 2017 ging zijn eerste musical in première over chansonnière en diva Liesbeth List.

Steef de Jong maakte eerder onder andere 'De Modern Art Revue', 'Steef’s Operette Uurtje' en 'SISI BOY'. Zijn voorstellingen ‘ontvouwen’ zich letterlijk als levensgrote kartonnen pop-upboeken voor de ogen van het publiek. In 2017 ontving hij de Mary Dresselhuysprijs.

www.grootsenmeeslepend.nl

De pers over Bloemenduel:
"In perfect getimede scènes, fraai gezongen en synchroon gedanst, spelen ze gravin, prinses, kameniersters, museumdirecteur, burgemeester, een setje nonnen, een toegestroomde menigte die komt kijken naar een bizar duel, een scheidsrechter én een kelner." - de Volkskrant ★★★★

"Een voorstelling waar een mens erg blij van wordt." - Trouw ★★★★

"Een gevarieerd en luisterrijk geheel." - NRC ★★★ 

Muziektheater

Kaartverkoop via De Lieve Vrouw

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!