HNT Hebriana 2021 FINAL by Gordon Meuleman (2 of 2).jpg
TGM - Een meeuw - foto's (c) Stephan Vanfleteren.jpg
Laura Simonse website.jpg

Toneelcursus

Kijken naar Toneel

Wilt u meer uit uw toneelbezoek halen? Blijft u soms met vragen achter en bent u benieuwd naar het maakproces van een voorstelling? In drie cursusavonden krijgt u kennis en vaardigheden aangereikt waarmee toneel kijken nog leuker en interessanter zal worden. 

U brengt het geleerde in de praktijk door gezamenlijk twee voorstellingen te bezoeken: Hebriana van Het Nationale Theater en Een Meeuw van Toneelgroep Maastricht.

De cursus wordt gegeven door Laura Simonse. Zij is werkzaam als freelance dramaturg en gaf eerder verschillende toneelkijkcursussen in Flint.

Inhoud cursus:
cursusavond 1 - woensdag 1 december 2021 (19:45 uur): inleidende avond over de verschillende vormen van toneel en de recente Nederlandse toneelgeschiedenis
cursusavond 2 - woensdag 15 december 2021 (19:45 uur): inleiding op voorstelling Hebriana, uitleg drama-analyse en het gezamenlijk leven van een gedeelte van de toneeltekst.
cursusavond 3 - zaterdag 8 januari 2022 (20:15 uur): bezoek Hebriana van het Nationaal Theater en een nabespreking
cursusavond 4 - woensdag 9 maart 2022 (19:45 uur): inleiding op voorstelling Een Meeuw, uitleg semiotiek
cursusavond 5 - vrijdag 18 maart 2022 (20:15 uur): bezoek Een Meeuw van Toneelgroep Maastricht

Bijzonder

De cursus is inclusief 1e rang kaartjes voor de voorstellingen en koffie en thee tijdens de cursusavonden. 
Alleen te bestellen als serie

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!