Invites_Club Guy & Roni.png

Invites

Club Guy & Roni

Deze voorstelling vindt plaats in De Lieve Vrouw

De zoektocht naar de essentie van onze identiteit resulteert in een unieke bewegingstaal van hedendaagse dans en hiphop.

De komende jaren zet Club Guy & Roni in de kleine zaal talent in de spotlights waarmee het gezelschap zich verwant voelt. In de eerste editie staan choreografen Dunja Jocic en Kwame Asafo-Adjei centraal.

In samenwerking met Rik van den Bos, huisschrijver van het Noord Nederlands Toneel, zoekt Dunja Jocic naar de essentie van wat onze identiteit bepaalt; is dat onze ziel, of juist ons lichaam? In een nabije toekomst krijgt een lichaam een nieuwe ziel geüpload. Zo ontstaat een strijd tussen dans en tekst en tussen wie er eigenaar is van het nieuw ontstane wezen.

Dunja Jocic en Kwame Asafo-Adjei in de spotlights
Dunja Jocic maakte lang deel uit van het ensemble van Club Guy & Roni, maar timmert inmiddels stevig zelf aan de weg als choreograaf en filmmaker. Inmiddels kreeg haar werk erkenning en ontving zij diverse onderscheidingen, o.a. de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, BNG Bank Dansprijs en een nominatie voor de ‘Zwaan’ (meest indrukwekkende dansprestatie). Haar film ‘Bird’ won de Cinedans Audience Award.

De Britse choreograaf van Ghanese afkomst Kwame Asafo-Adjei combineert in zijn werk hedendaagse dans en hip-hop, met een unieke bewegingstaal als resultaat. Asafo won in 2019 de XL Production Award van de RIDCC met zijn choreografie Family Honour -een sterk gestileerd gevecht van snelle armen en handen, die hij voor deze double bill herbewerkt. De jury was enthousiast over de filmische stijl en het sociale engagement van deze bijzondere jonge maker.

Dans

Kaartverkoop loopt via De Lieve Vrouw.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!