Joost-Lijbaart-Wolfert-Brederode-2778d-scaled.jpg

Joost Lijbaart en Wolfert Brederode

Amersfoort World Jazz Festival

Pianist Wolfert Brederode en slagwerker Joost Lijbaart vormen al geruime tijd een duo, een oor voor vrijheid en een neus voor ruimte. Hun debuutalbum One verscheen in 2006 en bracht hen op tournee in Europa en Azië. Ze werkten verder samen in projecten van Susanne Abbuehl, P. F. Thomése, Yuri Honing, in de groep Batik en sins 2018 met het Matangi Quartet aan Bederode’s project Ruins & Remains, a musical homage to the resilience of humankind.

Lijbaart toerde in binnen- en buitenland met diverse projecten, vooral met saxofonist Yuri Honing, maar ook met hedendaagse componisten Theo Loevendie and Louis Andriessen. In 2003 ontving hij de prijs voor beste solist tijdens de Dutch Jazz Competition, tijdens Noth Sea jazz uitgereikt door Elvin Jones. Sinds enkele jaren gooit Joost Lijbaart hoge ogen met het vrij improviserende trio Under the Surface, met gitarist Bram Stadhouders en de jonge vocaliste Sanne Rambags.

Met zijn ingetogen stil, door All About Jazz omschreven als: “beautifully meditative, often mesmeric and unfailingly melodic”, kwam Brederode in beeld bij spelers als Dave Liebman, Jeanne Lee, Arve Henriksen en vooral de Zwitserse zangeres Susanne Abbuehl. Sinds 2007 maakt hij deel uit van de stal van het fameuze European Contemporary Music label ECM), een kwartet met onder meer Mats Eilertsen, Claudio Puntin en Samuel Rohrer.

Wolfert Brederode, piano
Joost Lijbaart, slagwerk

Amersfoort World Jazz Festival
Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 14 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. In de historische Sint Aegtenkapel wordt op 12, 13 en 14 augustus de verdieping gezocht met akoestische luisterconcerten. Amersfoort World Jazz Festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie, maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet. De kaartverkoop voor Amersfoort World Jazz festival start op zaterdag 25 juni. Actuele informatie is te vinden op www.amersfoortjazz.nl.

Festival Muziek

Deze voorstelling wordt door een externe partij georganiseerd en valt buiten de reguliere theaterprogrammering van Flint. Meer informatie en kaartverkoop: www.amersfoortjazz.nl.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!