Lucas-Santana1-1-scaled.jpg

Lucas Santana & Strings

Amersfoort World Jazz Festival

Dit ensemble met bijzondere bezetting (saxofoon, piano, bas en een strijkkwartet) is een van de opmerkelijke projecten van Figueiredo Santana, waarmee hij Amersfoort World Jazz opluister. Het is het resultaat van zijn eerste ontmoeting met de multiculturele stad Amsterdam, in het bijzonder de afdeling klassieke muziek van het CvA, waar hij neerstreek in 2015. De uitdaging werd een jazzgroep te combineren met klassieke strijkers, uiteraard liefdevol geschoeid op de leest van traditionele Braziliaanse muziek door Santana, National Artist in Residence tijdens Amersfoort World Jazz 2022. De jonge saxofonist (en fluitist) maakt furore in de Nederlandse scene, leidende tot talloze samenwerkingen en optredens met de betere big bands en orkesten, waaronder Metropole Orkest and Jazz Orchestra of Concertgebouw. Santana werd inmiddels onderscheiden met diverse prijzen: Downbeat Award 2021, Keep an Eye 2020 and Latin Grammy Cultural Cultural Foundation 2016.

Amersfoort World Jazz Festival
Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 14 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. In de historische Sint Aegtenkapel wordt op 12, 13 en 14 augustus de verdieping gezocht met akoestische luisterconcerten. Amersfoort World Jazz Festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie, maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet. De kaartverkoop voor Amersfoort World Jazz festival start op zaterdag 25 juni. Actuele informatie is te vinden op www.amersfoortjazz.nl.

Festival Muziek

Deze voorstelling wordt door een externe partij georganiseerd en valt buiten de reguliere theaterprogrammering van Flint. Meer informatie en kaartverkoop: www.amersfoortjazz.nl.

Bezetting

Lucas Santan, saxophone
Elizabeth Fadel, piano
Pedro Ivo Ferreira, bass
Lucas Bernardo, violin
Andre Felipe Lima, violin
Kardelen Buruk, viola
Chieko Donker Duyvis, cello

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!