mallejan_blok.jpg
scenefoto_Hommage_a_Bre l_4_c_Tine_De_Wilde.jpg
BU 21_004 Lisa Ostermann poster social staand 3.jpg
wim-daniels-Daniels.png
Roel C Verburg - foto Maikel Thijssen -.jpg
Nina de la Parra - Geert Broertjes_HR-2.jpg
Lenny1-1600x1067.jpeg
Frank van Pamelen, Archieffoto_ChielEijt.png
AKF_Finalisten_2021_(c)Anne van Zantwijk-Farida_Laan.jpg

Mallejan Festival

De leukste theaterwandeling

Update 18 april 11:00 uur: vanaf nu zijn er alleen nog kaarten te koop voor de Finale. Kaarten voor de Finale kosten €14,00 en zijn zowel online via de button rechts, als in Flint te koop. 

Het is wel nog mogelijk om losse voorstellingskaarten te kopen op de diverse locaties. Kosten voor losse kaarten zijn €9,00. Losse kaarten voor Hommage Robert Long kosten €12,50.

De langverwachte, vierde editie van het Mallejan Festival is eindelijk hier. Artiesten treden op op zeven locaties in de Amersfoortse binnenstad. Er kunnen drie routes worden gelopen, waarvoor kaarten worden gekocht. Elke route omvat drie voorstellingen van een halfuur en een finale in Flint. 

Let op: per route zijn er drie volgordes waarin de artiesten te zien zien (Route A-1, A-2, A-3, etc.). Kijk op uw ticket voor de juiste volgorde van uw route.

Route A

Filip Jordens - Lutherse Kerk
Hij wordt ervan verdacht de op aarde teruggekeerde Jacques Brel te zijn. Niemand is ooit met zang en passie zo dichtbij Brel gekomen. Flip Jordens is een gevierd, Vlaams acteur. Met zijn hommages voor Brel is hij een internationale ster.

Hommage Robert Long - Theater De Lieve Vrouw
Hij overleed in 2006. Een veelzijdig artiest. Als schrijver van liedjes beheerste hij het komische en het serieuze repertoire. Een keuze uit zijn liedjes wordt gezongen en gespeeld door Elke Vierveijzer, Mattijs Verhallen, Abke Bruins en leerlingen van Theaterschool De Springplank. Muzikale begeleiding: Combo Bouwe Bruins.

Nina de la Parra - De Observant (1)
Ze won de Neerlands Hoop 2020 & 2021. Die prijs krijg je als je gezien wordt als het grootste talent qua cabaret en kleinkunst. Ze speelt met vriendin en saxofoniste Sanne Landvreugd -beiden hebben een Surinaamse vader - het programma 'Gods wegen'. De Volkskrant gaf haar 5 sterren. 

Route B

Roel C. Verburg - KAdECafé
Hij is een zingende stand-up comedian. Volgens Giel Beelen 'fucking grappig'. Hij is met niemand te vergelijken. Zijn liedjes zijn even krankzinnig als geestig. Hij draait mee in het 'circus;' van de light verse dichters, maar is vooral te zien in comedy cafés of aanverwante locaties in heel het land.

Lenny Kuhr - St. Aegtenkapel
In 1969 won ze het Eurovisie Songfestival. Na een indrukwekkende reeks van prijzen kreeg ze in 2015 de Nationale Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret. Onlangs verscheen haar 33e, album, waarop ze laat horen hoe pakkend haar stem nog altijd is.

Farida Laan - De Observant
In 2021 kwam ze in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze was korte tijd danser en kunstenaar, maar koos voor het theater, waar ze het publiek meeneemt in haar absurdistisch universum. Leer alles over de gevoeligheid van brandwerende broeken. Farida Laan predikt verbeelding, is talig en oergeestig.

Route C

Wim Daniëls - Mannenzaal
Hij is schrijver, spreker en televisiemaker over zaken die dichtbij huis liggen. Maar ook en vooral is hij een man van de Nederlandse taal. Zijn theaterprogramma heet 'Koken met taal'. En dat gaat hij doen op het festival.

Hommage Robert Long - Theater De Lieve Vrouw
Hij overleed in 2006. Een veelzijdig artiest. Als schrijver van liedjes beheerste hij het komische en het serieuze repertoire. Een keuze uit zijn liedjes wordt gezongen en gespeeld door Elke Vierveijzer, Mattijs Verhallen, Abke Bruins en leerlingen van Theaterschool De Springplank. Muzikale begeleiding: Combo Bouwe Bruins.

Lisa Ostermann - Livemuziekcafé Miles
De Volkskrant riep haar uit als 'comedytalent van 2021'. In 2020 won ze het Leids cabaretfestival. Lisa maakt 'spannend en geestig cabaret' (Theaterkrant) en kan bovendien heel goed zingen. Haar eerste voorstelling heet 'Met z'n allen', waarmee ze nu door het land toert.

DE FINALE

Om 17:15 uur vindt in Flint de traditionele festivalfinale plaats. Alle artiesten komen na hun laatste optredens naar Flint om daar op het podium nog een keer kort op te treden. Ook het leven en werk van Robert Long zal in de finale aandacht krijgen. Gastheer en presentator is Frank van Pamelen, vermaard light verse dichter,  schrijver en radiopresentator. De finale duurt anderhalf uur.

Kaarten
Update 18 april 11:00 uur: vanaf nu zijn er alleen nog kaarten te koop voor de Finale. Het is wel nog mogelijk om losse voorstellingskaarten te kopen op de diverse locaties. Kosten voor losse kaarten zijn €9,00. Losse kaarten voor Hommage Robert Long kosten €12,50.

Kaarten voor de Finale kosten €14,00 en zijn zowel online via de button rechts, als in Flint te koop. 

Voor meer info: www.mallejanfestival.nl

Cabaret Festival Bijzonder Muziek

Zie onze coronapaginavoor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

€ 0,50 servicekosten per ticket, met een maximum van € 5,- per bestelling. Exclusief garderobe en pauzedrankje.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!