ragazzi-4-1024x683.jpg

Ragazzi

Amersfoort World Jazz Festival

Het jonge strijkkwintet Ragazzi werkt graag grensverleggend en interdisciplinair. De vijf vrienden startten als een traditioneel kwintet bij de muziekdagen Orvelte 2010, maar besloten in 2016 het roer radikaal om te gooien en de straat op te gaan met een mengelmoes van jazz, folk en klassieke wereld en elementen uit de wereld van geïmproviseerde muziek en instant composing, raazzi maakt sindsdien furore, van de Cello Biënnale tot het Fringe Festival Edinburgh, in Nederland tijdens International Theater Amsterdam, Festival Veenhuizen, Tivoli en Radio NPO 4. Hun muziek gaat goed samen met dans en theater (Collectiet, AVA, Klevis Elmazaj).

Amersfoort World Jazz Festival
Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 14 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. In de historische Sint Aegtenkapel wordt op 12, 13 en 14 augustus de verdieping gezocht met akoestische luisterconcerten. Amersfoort World Jazz Festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie, maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet. De kaartverkoop voor Amersfoort World Jazz festival start op zaterdag 25 juni. Actuele informatie is te vinden op www.amersfoortjazz.nl.

Festival Muziek

Deze voorstelling wordt door een externe partij georganiseerd en valt buiten de reguliere theaterprogrammering van Flint. Meer informatie en kaartverkoop: www.amersfoortjazz.nl.

Bezetting

Joshua Herwig, cello
Ischa Kooistra, cello
Reinout de Vey Mestdagh, cello
Noah Hassler-Forest, viool
Wouter Torringa, viool

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!