SandravanNieuwland.jpg

Sandra van Nieuwland

Eigen werk van The Voice deelnemer

Deze voorstelling vindt plaats in FLUOR.

In 2012 beleeft zangeres, songwriter en muzikante Sandra van Nieuwland een indrukwekkende doorbraak met haar deelname aan The Voice of Holland. Ze wint het seizoen niet, maar scoort wel grote hits met onder meer de nummers More en Keep Your Head Up. Ze breekt records in de Nederlandse hitlijsten door tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Daarbij staat ze met vijf singles in de top 10. Het album And More wordt platina.

Na het avontuur bij The Voice richt Sandra zich meer op het schrijven van eigen werk. Haar popalbum Banging On The Doors Of Love levert de succesvolle single Hunter op en wordt bekroond met de Edison voor beste popalbum.

Haar derde album Breaking New Ground komt uit in november 2015. Een plaat met nog meer aandacht voor haar unieke vocale geluid aangevuld met prachtige strijkerspartijen.

2018 is het jaar van nieuwe in eigen beheer uitgebrachte muziek met een meer elektronisch karakter. Het album Human Alien landt op aarde. De release wordt opgevolgd door alweer haar derde theatertour met 25 shows door het hele land. 

In maart 2020 verschijnt Sandra’s nieuwe single Little one, dat ze schreef toen haar ex en vader van haar kinderen vertelde dat hij een kindje krijgt met zijn nieuwe liefde. Met Little one verwelkomt ze dit nieuwe leven en vertelt ze hoe ze deze nieuwe situatie ervaart. Na de single-release volgt een tour langs verschillende popzalen in Nederland.

Muziek

De kaartverkoop loopt via Flint.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!