Kirsten van Teijn

(S)EXPERIMENT

In (S)EXPERIMENT onderzoekt Kirsten van Teijn moderne liefde en seksuele taboes in de 21e eeuw. Vol optimisme en zelfspot neemt ze u mee in haar leven met haar vriend én haar vriendin. Want waarom zou je moeten kiezen voor één liefde of één sekse? In een tijd waarin er meer is tussen hetero en homo en we uit onze hokjes barsten. Nou ja, misschien omdat je nu twee keer zoveel hebt om je aan te ergeren. Of omdat een seksrooster net zo opwindend is als een schoonmaakrooster.

(S)EXPERIMENT is een kleurrijke en muzikale cabaretvoorstelling over gender, seksualiteit en identiteit. “De urgentie klotst tegen de plinten”, volgens het Parool.

Talking Dinner (uitverkocht)
Inloop vanaf 17:30 uur, Talking Dinner 18:15 - 19:45

Op Coming Out Day (11 oktober) spreken we met elkaar over liefde, seksualiteit en relaties. Voor aanvang van de voorstellingen van Richard Groenendijk (die speelt in een andere zaal) en Kirsten van Teijn ontmoeten bezoekers van beide voorstellingen elkaar tijdens dit Talking Dinner. Thema’s als verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht, kijken buiten de norm van monogamie, hoe je gender een rol speelt in hoe je liefhebt en (andere) taboes komen aan bod. Roos Reijbroek (relatietherapeut) is gespecialiseerd in alternatieve relatievormen. Onder haar begeleiding gaan gasten kwetsbaar en oprecht in gesprek over dat wat we ieder tegenkomen in liefhebben buiten de norm. Dit alles onder het genot van een smakelijk diner om te delen waarbij er ook rekening wordt gehouden met voldoende vegetarisch aanbod.

Dit gesprek is een initiatief binnen de Amersfoort Diversiteitsweek en wordt mede mogelijk gemaakt door Artikel 1.

Nagesprek

Speciaal voor Coming Out Day gaan Richard Groenendijk en Kirsten van Teijn met elkaar na hun voorstellingen in gesprek over hun achtergrond in liefde en seksualiteit. Hoe is het om iets in jezelf tegen te komen waar in de buitenwereld een taboe op heerst, zoals verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht? Welke hordes moet je zelf over om in het reine te komen met je partnerkeus en relatiestijl? En als je dat voor jezelf op de rit hebt, hoe loopt dat dan door: naar de theatervloer, maar ook naar het oog van het publiek daarbuiten? Onder leiding van Roos Reijbroek (relatietherapeut) spreken we over de kwetsbaarheid als theatermaker en als mens, wanneer je liefhebt buiten de norm.

Dit nagesprek is gratis toegankelijk voor alle voorstellingbezoekers! Het gesprek vindt plaats in de Rabobank Theaterzaal van 22:15 tot 22:45 uur. Uw pauzedrankje mag u mee de zaal in nemen. 

Dit nagesprek is een initiatief binnen de Amersfoort Diversiteitsweek en wordt mede mogelijk gemaakt door Artikel 1.

Daarnaast zullen er deze avond stands in de foyer komen te staan van Lekkerblijvenlikken.nl

#comingoutday
Extra bijzonder: Kirsten komt op Coming Out Day met haar toepasselijke voorstelling naar Flint! Coming Out Day is een internationale dag van aandacht en respect voor lhbti’s en queer-personen. Deze dag komt jaarlijks terug op 11 oktober. Een belangrijk statement van deze dag is: 
jezelf zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit.

www.kirstenvanteijn.nl

Cabaret

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Theaterkrant

(S)Experiment is een fijne, eerlijke, ontroerende voorstelling. 

Theaterkrant

(S)Experiment is een fijne, eerlijke, ontroerende voorstelling. 

Trouw

Openhartig en met humor maakt de cabaretier ons deelgenoot van de schaamte, pijn en verwarring die ze heeft moeten doorstaan. 

Lees meer

Trouw

Openhartig en met humor maakt de cabaretier ons deelgenoot van de schaamte, pijn en verwarring die ze heeft moeten doorstaan. 

Van Teijns doorleefde engagement maakt intussen veel goed. Alles komt recht uit het hart. Dat geeft de voorstelling precies het soort kwetsbaarheid dat cabaret spannend maakt om naar te kijken.

NRC

Ze straalt feller dan de grote flitsende, van kleur veranderende neonlichten. Haar energieniveau schommelt tussen een 10 en een 9,7.

NRC

Ze straalt feller dan de grote flitsende, van kleur veranderende neonlichten. Haar energieniveau schommelt tussen een 10 en een 9,7.

de Volkskrant

Kirsten heeft een monumentale zangstem en is ontwapenend, schaamteloos en eerlijk.’

de Volkskrant

Kirsten heeft een monumentale zangstem en is ontwapenend, schaamteloos en eerlijk.’

blijf nog gezellig borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!