Alberi Duo 2019.jpg
Alfonso Black and white.jpg
2020 KTimmerman Headshot.jpeg

Alberi Duo - Nature’s Song

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

Alberi Duo is een kamerduo dat in 2019 is opgericht. 'Alberi Duo' betekent twee bomen in het Italiaans. Deze twee bomen vertegenwoordigen de omgeving waar Alfonso Gonzalez (piano) en Karin Timmerman (zang) vandaan komen. Alfonso uit Galicië, Spanje en Karin uit Vancouver, Canada. Die natuurrijke omgevingen spelen een hoofdrol in de inspiratie van het Alberi Duo. Alfonso is een afgestudeerd master aan het Utrechts Conservatorium. Vorig seizoen voegde hij zich bij de solisten van het RadioTV Orkest van Spanje om Pierrot Lunaire van Schönberg uit te voeren. Dit evenement heeft geleid tot een vruchtbare en regelmatige samenwerking.

In 2019 sloot Karin haar masteropleiding cum laude aan het Codarts Rotterdams Conservatorium af. Karin ontving eerste prijzen bij verschillende concoursen en festivals waaronder het Kiwanis Fraser Valley International Music Festival en het NATS Vancover Chapter Songfest in Canada en als finalist in de Prix d’Harmonie Rotterdam waar ze de Publieksprijs won. Alberi Duo treed regelmatig op in Nederland met intieme kamerconcerten. Ze delen graag repertoire voor zang en piano uit de 20ste eeuw met een scheutje Schubert of Bach.

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

Klassieke muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Programma

Liederen voor zang en piano van:
Alban Berg
Claude Debussy
Benjamin Britten
Samuel Barber
Franz Schubert
Johannes Brahms’ Drei Intermezzi Op. 117 voor solo piano.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!