Tijdelijke foto.jpg

Azhar Kwartet

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

Het Azhar Kwartet, opgericht in 2020, bestaat uit vier jonge internationale zangers: de Slowaakse sopraan Ivana Mikusova, de Spaanse mezzosopraan Edurne Ruiz Garcia, de Franse tenor Hugo Maillé en de Nederlandse bariton Guyon Mingelen.

Tijdens hun studietijd aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam, hebben zij elkaar in hun voorliefde voor ensemble zang en in vriendschap gevonden. Een groep waarin eenieder zijn eigen specialisatie en belangstelling meebrengt en daarmee een breed scala aan repertoire kan neerzetten. Gedurende hun studie kwamen ze eveneens in aanraking met de Spaanse pianist David Vaamonde Lopez. Hij legt zich graag toe op het begeleiden van zangers en werkt met regelmaat samen met het Azhar Kwartet.

Het Azhar Kwartet wil stem geven aan de prachtige, maar soms wat vergeten wereld van de ensemble zang. Hun repertoire loopt uiteen van madrigalen uit de Renaissance tot lied kwartetten uit de Romantiek en van volksmuziek tot werken van hedendaagse componisten. Net als een knop die tot bloesem komt, beoogt het Azhar Kwartet om in samenzang een klein moment van schoonheid en harmonie te creëren.

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

Klassieke muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!