Gerard Spronk.jpg

Gerard Spronk

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

Een virtuoos solo programma door de Nederlands Zwitserse violist Gerard Spronk

Gerard Spronk is een Nederlands-Zwitsers violist met een internationale muziekcarrière. Hij vliegt de hele wereld over en geeft optredens in de grote concertzalen van Nederland en in vele steden in Europa, Azië en Amerika. Hij is regelmatig te horen op radio en televisie en heeft prijzen gewonnen op de Iordens Viooldagen, het Davina van Wely Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Spronk was spotlight artiest van het Storioni Festival 2021 in Eindhoven, waar hij onder andere het ‘Grand Nonet’ voor strijkers en blazers van Louis Spohr aanvoerde. Het NRC schreef hierover: “Spronk etaleerde zijn talent in de virtuoze viooluitspattingen…”. Laat u meevoeren op het meeslepende spel van de jonge violist, 9 oktober in de Sint Aegtenkapel.

www.gerardspronk.com

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

Klassieke muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Programma Lees meer

Programma

Heinrich Ignaz Franz Biber (1644-1704)
Passacaglia in g klein voor viool - solo Rosenkranz sonate nr. 16

Lera Auerbach (*1973)

Lonely Suite - ballet for a lonely violinist (2002)
1. Dancing with Oneself
2. Boredom
3. No Escape
4. Imaginary Dialogue
5. Worrisome Thought
6. Question

Joey Roukens (*1982)
Un Cuadro de Yucatán - a violin caprice (1999)

Gerard Spronk (*1991)
Improvisatie

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Partita nr. 3 in E groot voor viool solo, BWV 1006
1. Preludio
2. Loure
3. Gavotte en Rondeau
4. Menuet I
5. Menuet II
6. Bourrée
7. Gigue

Frank Spronk (*1953)
Gratitude voor viool solo (2008

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!