Her Soliloquy Horizontaal.JPG

HER SOLILOQUY

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

Een tango opera door vrouwen van nu, met zangeres Isabel Pronk

Onverschrokken, sensueel, krachtig en kwetsbaar bezingt een jonge vrouw haar leven en gedachten. Over mannen, ambitie, liefde, haar plek in de maatschappij en verlies. Met monologen uit Ulysses van James Joyce en tangomuziek van o.a. Astor Piazzolla.

Sopraan/actrice Isabel Pronk studeerde in 2021 af aan Codarts Muziektheater en doet momenteel een master Klassiek Zang. Ze heeft een grote passie voor het vertellen van verhalen via (klassieke) muziek. Voor Her Soliloquy werkt ze met een volledig vrouwelijk team. Musici zijn pianiste Alicia Cerrada (Spanje) en celliste Laurence Gaudreau (Canada). Samen onderzoeken ze onder andere wat het betekent om als vrouwen in de klassieke muziekwereld je plek te bemachtigen.

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

Klassieke muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Credits

Concept, zang, spel

Isabel Pronk

Viool

Valentine Blangé

Piano, arrangementen

Alicia Cerrada Fernandez

Cello

Laurence Gaudreau

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!