Her Soliloquy Horizontaal.JPG

HER SOLILOQUY

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

"HER SOLILOQUY, a tango opera by the women of today"

Onverschroken, sensueel, krachtig en kwetsbaar bezingt een jonge vrouw haar leven en gedachten, bijgestaan door drie vrouwen op piano, cello en viool. Over mannen, ambitie, liefde, haar plek in de maatschappij en het verlies van haar kind. Met monologen uit Ulysses van James Joyce en tangomuziek van o.a. Astor Piazzolla, Pablo Ziegler en Manuel de Falla.

Isabel Pronk is sopraan en actrice en werkzaam in met name klassiek muziektheater. Haar werk als zangeres kenmerkt zich door haar sterke theatraliteit en haar passie om klassieke muziek vernieuwend te maken voor een breed publiek. 'Her Soliloquy' is geboren uit haar verlangen om meer verhalen over (sterke) vrouwen te zien in opera. Om deze reden heeft ze een team van jonge vrouwen om zich heen verzameld. Samen met violiste Valentine Blangé, pianiste Vera Kooper en celliste Laurence Gaudreau maakt ze deze voorstelling die via zwoele of juist woeste tango cirkelt rond de eindmonoloog uit James Joyce's Ulysses. Molly Bloom's beroemde Soliloquy is de inspiratie voor dit theatrale concert. 


Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Credits

Concept, zang, spel

Isabel Pronk

Viool

Valentine Blangé

Piano

Vera Kooper

Cello

Laurence Gaudreau

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!