Miki Kawashima1.jpeg
Salomé Bonnema_Sebiha Oztas.jpg
Miki Kawashima.jpeg

Salomé Bonnema & Miki Kawashima

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

Salomé Bonnema en Miki Kawashima spelen de mooiste sonates voor viool en piano

Salomé Bonnema (2001) begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. Op negenjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en volgt nu de bacheloropleiding aan ditzelfde conservatorium. Sinds 2016 heeft zij les bij Vera Beths. Ze heeft prijswinnend deelgenomen aan concoursen in Nederland, zoals aan het Nederlands Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Naast solospelen geniet zij ontzettend van de kamermuziek en is ook primarius van het Viride Kwartet: ‘quartet in residence’ bij de Zeister Muziekdagen. Als kers op de taart heeft ze het strijkkwartetstipendium van Het Kersjesfonds mogen ontvangen. 

Miki Kawashima werd in 1995 geboren in Japan. Zij kreeg vanaf haar derde jaar enkele jaren pianoles. In 2010 verhuisde Miki naar Engeland, waar zij haar muziekstudie hervatte. In dat jaar won zij de eerste prijs bij het Farnham Competitive Music Festival, waarbij zij het Young Musician Award en de June Fielding Beurs won. Ze kreeg van de organisatie van Grayschott Concerts de kans om met de London Mozartt Players op te treden (2015). Miki heeft twee jaar gestudeerd aan de Academia del Ridotto in Italië bij Prof. Andrzej Jasiński en nu studeert zij, net als Salomé, aan het Koninklijke Conservatorium van Den Haag bij David Kuyken.

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Programma

Werken van onder andere Prokofiev en Bach.

Het volledige programma wordt op een later moment bekend gemaakt. 

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!