StringWise

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

StringWise bestaat momenteel uit 15 eigenwijze violisten van tussen de 7 en de 15 jaar oud, die les krijgen van Wiesje Miedema. Ze komen regelmatig bij elkaar om samen repertoire voor vioolensemble in te studeren. Het ensemble is nu zo’n acht jaar bij elkaar en begon met 7 kinderen, maar groeit steeds verder uit. StringWise trad o.a. op voor prinses Beatrix op de dag voor de rechten van het kind en in een tv-programma voor KiKa samen met André Rieu. Daarnaast gingen ze op tournee naar Florence waar ze in een aantal prachtige zalen mochten optreden. Al het repertoire wordt vanaf de oprichting in 2010 uit het hoofd gespeeld. Dit maakt het ensemble wendbaar en communicatief. Naast dat ze met elkaar in een ensemble spelen, zijn ze ook met elkaar bevriend. U ziet daardoor het spelplezier van het podium afspatten!

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

Klassieke muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Violisten

Anne Bazen, Luna Smits, Mika Schilt, Solene Cortvrint, Jule Koot, Jip Neven, Rosa Vardy, Mies Broekman, Oskar Heber, Maerle van Oostindie, Emil Giacometti, Camilla Stam, Isabeau Hageman en Sammie Lascae en Lieve Hesselink

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!