Toneelgroep Oostpool - Laura H - Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong (2).jpg

Laura H.

Theater Oostpool

In 2016 ontsnapt de jonge Nederlandse Laura H. met haar twee kinderen uit het kalifaat. Na haar vrijlating sprak schrijver en journalist Thomas Rueb meer dan 150 uur met Laura en reisde af naar Koerdistan en Irak om haar verhaal te reconstrueren. Een aangrijpend en soms ongelooflijk relaas, dat door Oostpool werd bewerkt tot een indrukwekkende theatervoorstelling (selectie Nederlands Theater Festival 2021) die nu wordt hernomen.

Laura H. is geen geromantiseerd verhaal, maar een stuk dat toont hoe dun de scheidslijn is tussen het maken van naïeve keuzes en bestempeld worden als nationaal terrorisme-risico. 

Een verhaal over de tijd waarin we leven
Met Laura H. brengt Oostpool een verhaal dat in het teken staat van een grotere context. Een voorstelling over de tijd waarin we leven, over een maatschappij waarin mensen zich ongezien voelen, waar polarisatie op de loer ligt en waarin feiten en meningen zich onontkoombaar vermengen.

Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb

www.oostpool.nl

Bezoek de inleiding
Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijg je uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die je bezoekt. Op vertoon van uw toegangskaart voor de inleiding ontvang je bovendien gratis een kop koffie of thee.

Toneel

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Credits

tekst: Thomas Rueb, bewerking: Anoek Nuyens, regie: Nina Spijkers
spel: Selin Akkulak en Tim Olivier Somer, dramaturgie: Madelon Kooijman

NRC

Meerduidige toneelavond over ongemak en objectiviteit.

NRC

Meerduidige toneelavond over ongemak en objectiviteit.

de Volkskrant

Is ze dader, slachtoffer, leugenaar? Het is ingewikkeld, willen de makers maar zeggen.

de Volkskrant

Is ze dader, slachtoffer, leugenaar? Het is ingewikkeld, willen de makers maar zeggen.

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!