2203DeFlint-000.jpg

TEDx Youth@Amersfoort

Vrijdag 6 oktober j.l. heeft in Flint de allereerste editie van TEDxYouth@Amersfoort plaatsgevonden met als thema: The Power of a Changing World. Met inspirerende jonge sprekers en een enthousiast publiek is het evenement succesvol te noemen.

Wethouder Bertien Houwing opende samen met Jacob Gelt Dekker en Floris ten Duis het TEDxYouth@Amersfoort event. Het jonge publiek heeft aandachtig geluisterd naar de sprekers die ieder op eigen wijze hun boodschap in de TED-Talk naar voren brachten. De sprekers op het podium waren zeer inspirerend, motiverend en vernieuwend in hun gedachtegang, waarmee zij het publiek ademloos hebben laten toehoren.

Geïnspireerd door publiek
Eén van de sprekers, Jefta Westra, vond het een enorme eer te mogen spreken voor zoveel intelligente mensen. "Het bijzondere voorrecht was echter niet het spreken. Het was luisteren. Luisteren naar zo vele inspirerende jonge mensen." Een andere spreker, Parsifal Tritsch, vond het mooi om zoveel inspirerende mensen op één dag te mogen ontmoeten. Sprekers kwamen overal vandaan, Adam Azriff was één van de sprekers die helemaal naar Amersfoort kwam vanuit Maleisië. Dagvoorzitter Maurice Seleky heeft alle sprekers na hun TED-Talk kort geïnterviewd.
De bezoekers van het evenement waren ook enthousiast. "De Old School Musical Foundation heeft met hun prachtige performance in drie korte acts over ‘pesten’, de sprekers met elkaar verbonden", zo vertelde iemand uit het publiek. "Het liep als een rode draad door de dag heen." 

Platform voor nieuwe ideeën
Het doel van TEDxYouth@Amersfoort - een onafhankelijk georganiseerd evenement geïnspireerd op de populaire Amerikaanse TED-Talks - is om innovatieve en creatieve geesten een platform te geven waar zij oude conservatieve ideeën in twijfel trekken, en nieuwe ideeën aanbrengen om onze samenleving en de wereld te verbeteren.
De organisatie zegt: "TEDxYouth@Amersfoort is een non-profit organisatie. Wij waren afhankelijk van een groot aantal sponsoren om het evenement goed neer te kunnen zetten. Wij zijn hen allen bijzonder dankbaar voor de financiële steun en voor alle steun in de vorm van sociaal kapitaal."
Via livestream op YouTube en Facebook kon het TEDxYouth@Amersfoort event vrijdag 6 oktober jl. live gratis meegekeken worden. De aftermovie en de individuele sprekers zijn inmiddels op het ‘TEDxYouth Amersfoort’ kanaal van YouTube gezet.

Toekomst
Grote sponsoren als Rabobank, Gemeente Amersfoort, LKCA en Flint zijn geïnteresseerd in – en willen betrokken zijn bij – wat jongeren willen. Deze partijen gaan gezamenlijk met de organisatie kijken welke projecten zij op kunnen zetten, waarbij de jeugd betrokken kan worden. De jeugd kan met hun vernieuwende ideeën, de oudere generatie laten innoveren.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel zakelijk nieuwtje!