Maart

Maart

Bekendmaking Koningsdagconcert

Het is alweer enkele maanden geleden dat onze directeur Harold ons kantoor binnenkwam met de mededeling dat wij een mogelijke locatie voor het Koningsdagconcert waren. Een commissie van de gemeente en Dienst Koninklijk Huis zou langskomen voor een locatiebezoek. Wij waren direct enthousiast. Karin, Johan en Robert hadden het goed voorbereid en al snel viel de keuze dan ook op Flint. 

Toen vroeg Karin me of ik de voorbereidingen tijdens haar vakantie wilde waarnemen. “Ja! Natuurlijk”. Ik stapte op een rijdende trein. De NTR legt het Koningsdagconcert vast en is een fantastische geoliede machine. Dienst Koninklijk Huis heeft de beste mensen die dit voor ze regelen. Het enige wat wij moeten doen is ‘het even faciliteren’. Dat is een flinke klus, want niets is vanzelfsprekend.

Even een draaiboekbespreking? Nee, een gang van zaken bespreking met ruim 20 personen. Voorproeven? Dat gebeurt met het oog op de smaak van de koning. Liften in gebruik? Niet zonder de aanwezigheid van een monteur. Hoe noem je de koning in je draaiboek? Waar gaan ze zitten? Moet iemand de jas aannemen van de koningin? Draagt de koningin überhaupt een jas?

En dan de horeca. Wat serveer je de koning? Gelukkig is het team van Dienst Koninklijk Huis er om je de juiste richting op te wijzen. Mét daarbij de vrijheid om eens creatief uit te kunnen pakken. Chef kok Soon-Dae kwam bijvoorbeeld met een klein gerechtje wat geserveerd wordt in een eierschaal. Blijkt er dus een speciaal apparaatje te zijn waarmee een ei precies netjes ‘onthoofd’ wordt.

15 april is het zover! Op 27 april wordt de registratie uitgezonden (NPO2, 21.00 uur). Hoe het ook loopt, voor mij is een wereld opengegaan. Flint ziet er weer tiptop uit, iedereen is enthousiast én we hebben sowieso de ei-onthoofder in huis. Dit kan niet meer stuk. Wordt vervolgd.

 

       


Een maandag in maart
In Flint hebben we al veel bijzondere evenementen gehad. Toen Jochem en Coos van MGen mij vertelde over de Nederlandse Haarmodelijn was ik dan ook niet verbaasd. Een evenement waar ruim 1300 kappers op afkomen op een maandag in de Rabobank Theaterzaal? Klinkt goed.

Het voortraject hiervoor was intensief en met name technisch een flinke klus. Een week van tevoren hielden we dan ook een technische bespreking waarin onze technici Martin en Arne het programma doornamen met de opdrachtgever. Om 4 uur ’s nachts begon onze crew te bouwen, gevolgd door een doorloop, een generale en 2 voorstellingen. Aanpakken dus!  

De dag vorderde. Iedereen was hard aan het werk. Ook in de AFASzaal hadden we een congres dus Flint was tot de nok toe gevuld. Langzaam kwam het nieuws binnen: er was een schietpartij in Utrecht met een mogelijk terroristisch motief. Voor de volledige provincie geldt het hoogste niveau van dreiging. Scholen houden kinderen binnen en zonder goede reden moet je niet de deur uitgaan.

En dan? Wat zegt de gemeente? Wat wil de opdrachtgever? Uiteindelijk was het gevoel goed genoeg en zagen wij geen reden om Flint te sluiten. Wel bleven we aanwezig in de foyer, onze bezoekers waren toch wel erg geschrokken en probeerden wij door onze aanwezigheid gerust te stellen.

’s Avonds sloot ik de Theaterzaal af met heel gemengde gevoelens. Het evenement was goed gegaan en we hadden het met ons team toch maar weer geflikt. Het zag er mooi uit en de opdrachtgever was tevreden. Dat de kleedkamers vol liggen met haren maakt het helemaal af. Hier is iets moois gemaakt!

Maar dat is niet de enige reden waarom ik me dit zal herinneren. Opeens denk je na over wat je moet doen bij zo’n situatie. Wat als? Wat gaan we doen? Gaan we door? Gaan we dicht? Ik heb me constant veilig gevoeld, maar ik hoop nooit meer voor een dergelijke situatie te staan. Laten we vieren wat we elkaar kunnen leren. Laten we vieren wat we gemeen hebben. Wij hebben vandaag 1300 kappers met elkaar samengebracht. Laten we heel Nederland weer samenbrengen.

Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en de nabestaanden.

 

D&B Takes Over!
Ik heb graag de touwtjes in handen. Omdat je bij Flint als 1 vast contactpersoon voor een organisatie functioneert weet je in principe altijd alles. Ik maak een draaiboek, waar de afspraken in vastgelegd zijn en ter communicatie voor onze collega’s, maar eigenlijk weet ik alles gewoon. En dat werkt goed. Je ziet het evenement voor je, je weet welke stoel waar moet en alles loopt op rolletjes gedurende de dag.

En dan moet je dat uit handen geven… D&B Eventmarketing is één van de grootste evenementenbureaus van Nederland. Zodra zij bellen dat ze van de AFASzaal gebruik willen maken voor een evenement van Nederlandse Loterij word je direct enthousiast. Bij de gesprekken werd er een mooi plan met een spelshow en een diner gepresenteerd. Er zat veel werk in en de plannen waren heel sterk. En het gekke? Ik had er helemaal niets voor gedaan.

Gelukkig mochten we creatief meedenken over de horeca. Robert heeft samen met zijn team een diner gepresenteerd met een knipoog naar de opdrachtgever. Lottoballen van vergeten groente, garnering gesneden in dobbelsteentjes (met stippen!) en als verrassend dessert een chocolade-kraslot van patisserie Nijtmans.

De dag zelf liep als een geoliede machine. Een mooie samenwerking tussen Flint en de crew van Bijman Audiovisueel en D&B. Ook het diner liep gesmeerd. Een leuke ervaring om te zien dat een andere partij weer heel anders met onze zalen werkt. Maar… de volgende keer, wil ik het weer lekker zelf doen!

      

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel zakelijk nieuwtje!