Theaterzaal zwevend scherm (23).jpg
Panoramalounge klein.jpg

Wat ik drie maanden geleden nog niet wist

Door: Marith Haan

Als communicatie studente loop ik stage bij Flint. Na de minor ‘eventmanagement’ gevolgd te hebben, weet ik dat ik meer met evenementen wil doen. Een plek waar ik mijzelf kan ontwikkelen en evenementen kan combineren met marketing en communicatie, dat heb ik gevonden bij Flint. 

Mijn stage is nu bijna drie maanden bezig. De tijd vliegt voorbij als ik er zo aan terug denk. Ik zie mezelf nog zo binnenlopen de eerste dag. Wat een gezellige en prettige sfeer. Verschillende afdelingen met kleine teams die makkelijk bij elkaar binnenlopen. Iedereen wil elkaar helpen, het is onderling heel informeel en in de pauze zit je gezellig gemêleerd bij elkaar.
Wat een verschil, stage en school. Qua bezigheden en dag invulling natuurlijk, maar ook de werkzaamheden. Op school leer je heel andere dingen dan wat in je de praktijk doet. Dat maakt het soms wel eens lastig. Op school ben je bezig met projecten en werk je aan social media en marketingcommunicatieplannen. In het bedrijfsleven, althans bij Flint, ben je met heel andere dingen bezig. Dat is iets waarbij je soms wel even moet schakelen, want het is anders. Maar het werk is zoveel malen leuker dan een schoolproject en gelukkig ook maar.

Ik loop stage op de afdeling marketing, gericht op de zakelijke marketing. Dit houdt in dat ik bezig ben met onder andere de zakelijke nieuwsbrieven, de website, artikelen/ blogs en persberichten schrijven. Alles om naamsbekendheid te creëren binnen de zakelijke markt. Flint is immers een super mooie, unieke en een centraal gelegen locatie voor evenementen en congressen.

In Flint vinden verschillende soorten voorstellingen en evenementen plaats. Dit wisselt elke week af, dat maakt het ook zo leuk. Binnen Flint ziet geen enkele week er hetzelfde uit. Van klein en intiem tot groots en uitbundig, van evenementen die een ochtendje duren tot evenementen die twee dagen duren. Het is zo gevarieerd, Flint kan zoveel aan qua capaciteit. Dat had ik van te voren nooit gedacht. Flint kende ik voorheen vooral als theater. Aan evenementenlocatie had ik niet snel gedacht, maar niets is minder waar. Elke dag leer ik weer meer bij over Flint, evenementen en marketing.

Evenementen worden georganiseerd met veel plezier, persoonlijk contact en met liefde voor het vak. De afdeling evenementen en congressen is altijd vol overgave bezig om alle evenementen zo goed mogelijk te laten verlopen. Door veel persoonlijk contact wordt alles in detail besproken met de opdrachtgever. Een van de evenementencoördinatoren, de horecamanager en iemand van techniek is bij de eerste bespreking aanwezig. Iedereen kijkt anders naar de voorbereidingen en ideeën voor een evenement. Door het eerste gesprek met verschillende mensen te voeren is het makkelijk te sparren met elkaar over de ideeën. Zodra er een concreet idee op tafel ligt gaat iedereen aan de slag.

Zelf word ik erg blij van Flint en de prettige sfeer. Kom ook snel een kijkje nemen tijdens een van de voorstellingen of bij een evenement, misschien wel die van jezelf!

 

Bekijk hier de stagevacatures

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel zakelijk nieuwtje!