Sint Aegtenkapel buiten 4.jpg

Sint Aegtenkapel

De sfeervolle Sint Aegtenkapel
Voor kleinschalige concerten heeft Flint de beschikking over één van de oudste en mooiste monumenten van Amersfoort: de Sint Aegtenkapel. Net als de Rabobank Theaterzaal en de AFASzaal kan ook deze ruimte gehuurd worden voor onder andere recepties, diners, presentaties, concerten en huwelijksvoltrekkingen. De verhuring van de Sint Aegtenkapel loopt via de onderneming stAeg; kijk voor meer informatie hierover op www.staeg.nl of bel de beheerder van de Sint Aegtenkapel Joram Albus op tel. 033-4721329.

Geschiedenis
De 600-jarige kapel ligt in de historische binnenstad van Amersfoort. De Sint Aegtenkapel is in 1410 gebouwd ten behoeve van het Sint Aegtenklooster, dat inmiddels geheel is verdwenen. De kapel was een zogenaamde dubbelkapel. Kloosterlingen en leken konden gelijktijdig de mis bijwonen, maar ze werden van elkaar gescheiden door een tussenverdieping.

Mogelijkheden
Nog steeds bestaat het gebouw uit twee lagen. Met zijn geweldige akoestiek is de bovenzaal uitermate geschikt voor akoestische concerten. In concertopstelling kunnen er maximaal 180 mensen in. Onder de houten gewelven, kristallen kroonluchters en de hoge glas-in-loodramen is het bovendien bijzonder sfeervol dineren. Deze ruimte is ook uitermate geschikt voor huwelijksvoltrekkingen en andere plechtigheden.
Tijdens voorstellingen en evenementen wordt de benedenzaal doorgaans gebruikt als foyer. Deze sfeervolle, intieme ruimte is uiterst geschikt voor ontvangsten, recepties en borrels. Ook hier kan worden gedineerd.

 

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte