hero image

Festival

Muziek

Stadsprogrammering

Amersfoort World Jazz Festival – dag 3

Musicians' Paradise | 15 t/m 18 augustus 2024

Locatie

Sint Aegtenkapel

Externe verkoop Deze voorstelling wordt georganiseerd door een externe partij en valt buiten de reguliere theaterprogrammering. Flint faciliteert het evenement; de inhoud en de verantwoordelijkheid liggen bij de organisatie van de voorstelling.

Amersfoort World Jazz Festival is een van de oudste festivals van Amersfoort én geldt als een van de belangrijkste jazz festivals van Nederland. Het festival brengt nationaal en internationaal jazztalent samen. Het festival is gevarieerd als jazzmuziek zelf en is daarmee een schatkamer vol onontdekte parels voor de liefhebber van geïmproviseerde muziek. Hiermee geldt het Amersfoort World Jazz Festival als een belangrijke springplank voor aanstormend buitenlands talent.

Met de payoff Musician’s Paradise manifesteert het Amersfoort World Jazz Festival zich als dé ontmoetingsplek voor muzikanten, producers, journalisten en andere professionals in de internationale jazzwereld. In de Sint Aegtenkapel kun je genieten van intieme akoestische luisterconcerten.

Programma en kaarten: www.amersfoortjazz.nl

Programma Sint Aegtenkapel - zaterdag 17 augustus

Zangeres Deborah Brown is van een buitencategorie in de jazz. De in Kansas City geboren powerhouse werkte samen met jazzgrootheden als Johnny Griffin, Benny Bailey, Horace Parlan, Red Mitchell en Ed Thigpen. Ze blijft verrassen met haar interpretaties van ‘originals’ en nieuwe composities, waarin ze altijd probeert de muzikale grenzen voor zichzelf te verleggen. Deborah beheerst als geen ander de kunst van het scatten: de stem als improvisatie instrument gebruiken. Tijdens de workshop zal Deborah naast algemene tips en tricks over het zingen van jazz ook dieper ingaan op de techniek rondom scatten. Een absolute aanrader voor iedere vocalist. We sluiten de workshop af met een uniek concert verzorgd door Deborah en pianist Salvatore Bonafede and trompettist Vito Giordano

Dit concert is gratis te bezoeken, wees er snel bij want het aantal deelnemers is beperkt.
Meer informatie

Het trio ALWAN combineert Westerse klassieke zang met meeslepende klanken en muziektradities uit het Midden-Oosten. ‘ALWAN’ vertaalt zich naar ‘kleuren’Dit is precies waar het trio naar zoekt in hun muziek. Met de juiste kleuren, tonen en nuances verkent ALWAN gevoelige melodieën die balanceren tussen stijl en genre en luisteraars weet te verrassen, te ontroeren en te verbinden.
Line-up:
Emma Nelson – sopraan zang
David Mackor – theorbe, aartsluit
Ghaeth Almaghoot – klarinet
Zangeres en tekstschrijver Monica Akihary en gitarist en componist Niels Brouwer vormen samen het duo BOI AKIH. Al meer dan twintig jaar drijft grenzeloze nieuwsgierigheid BOI AKIH tot steeds nieuwe experimenten en ontdekkingen. Hierdoor zijn ze inmiddels thuis in muzikale tradities uit alle hoeken van de wereld: van moderne jazz tot klassieke Indiase muziek en van Afrikaanse en folk tot geïmproviseerde muziek. Ze zijn te horen in de kleur en textuur van hun muziek, in complexe composities en vrije improvisatie, in hun stemgebruik en speeltechnieken, in gedurfde bezettingen en ook in de bijzondere verzameling instrumenten die ze gebruiken – vaak zelfgebouwd en afgestemd op hun eigen individuele muzikale ideeën.
Line-up:
Monica Akihary – zang
Niels Brouwer – gitaar

Saxofonist Mete Erker kennen we onder andere van Artvark en Ton Petit Trio. Mete heeft niet alleen een prachtige sound, maar maakt ook waanzinnige composities, en dat verdient een podium! Mete presenteert samen met meesterpianist Jeroen van Vliet op een prachtige vleugel, wiens geluid perfect tot haar recht komt in de historische kapel.

Line-up:
Mete Erker – saxofoon
Jeroen van Vliet – piano

Informatie en kaarten

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving