Sint Aegtenkapel

De mooiste klassieke concerten zie je in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort.

Dit voormalige klooster vind je in het centrum van Amersfoort en is onderdeel van theater Flint. Geniet in een kleine en intieme ambiance van nieuw talent tot gevestigde namen. De prachtige akoestiek, grote glas-in-lood ramen en kroonluchters maken iedere voorstelling tot een bijzondere ervaring. Laat je ontroeren door de lokkende tonen van Bach, Mozart of Vivaldi, terwijl het gezeefde zonlicht door het glas-in-lood over het warme eiken van de vloer naar binnen stroomt.

Sfeerfoto van de ramen in de Sint Aegtenkapel

Jong & Bevlogen

In deze serie heeft Lonneke van Straalen, artistiek leidster van Pynarello, jonge Nederlandse en Amersfoortse makers bijeengebracht. Luister op zondagmorgen laagdrempelig naar gepassioneerde musici, terwijl je geniet van een kop koffie en een taartje. Heerlijk toch?

Sfeerfoto van de Sint Aegtenkapel concertzaal

Bier, Bach & Bratwurst

Het Ragazze Quartet programmeerde vanuit het idee dat gezelligheid ook met klassieke muziek samengaat. Vooruit, met een met een speciaalbiertje van De Drie Ringen en een (vega) bratwurst erbij, dan staat niets een fijne avond meer in de weg.

Sfeerfoto van de zaal beneden in de Sint Aegtenkapel

Grenzeloos

Op zoek naar bijzondere avonden met een fraaie thematiek, om te blijven herinneren? Dan is Grenzeloos wat voor jou. Musici stappen over de muziek heen, richting wereldreizen, of laten zich inspireren door de tijd van het ontstaan van de muziek. Om naar uit te kijken.

Sfeerfoto van een piano in de Sint Aegtenkapel

Lunchconcerten

Tijdens de lunchpauze naar een klassiek concert? Dat kan tijdens de lunchconcerten in de Sint Aegtenkapel. Drie kwartier lang kun je aan het begin van de middag genieten van de mooiste klassieke muziek.

Direct op de hoogte van ons klassieke aanbod?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief ‘Klassiek’.

Routebeschrijving naar de Sint Aegtenkapel - 't Zand 37, Amersfoort

Vanaf station Amersfoort (halte Stationsplein) neem je bus 1, 2, 3, 4, 74 of 76 (tot aan halte Stadshuis). Vervolgens loop je in 5 minuten naar de Sint Aegtenkapel. Vanaf halte Stadshuis gaat elke buslijn weer naar station Amersfoort.

Plan hier jouw route.

Bij het verlaten van de stationshal ga je linksaf. Via het Stationsplein, de Stationsstraat en de Van Asch Van Wijckstraat vervolg je je weg. Bij kruispunt Stadsring ga je rechtdoor, naar de Molenstraat. Ga aan het eind van deze straat (voor de bolle brug) links de Westsingel op. Blijf de singel volgen, totdat deze overgaat in ’t Zand.

Wandelroute vanaf station Amersfoort

De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Je kunt ervoor kiezen om jouw auto in Parkeergarage Flintplein te parkeren, of in een andere Parkeergarage in de binnenstad. Daarvandaan is het circa 5 minuten lopen naar de Sint Aegtenkapel. Let op: bij de Sint Aegtenkapel zijn geen uitrijkaarten voor Parkeergarage Flintplein verkrijgbaar. Hiervoor kun je terecht in de garage zelf.

Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Amersfoort.

Agenda Sint Aegtenkapel

De Sint Aegtenkapel is onderdeel van theater Flint.

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving