Route & parkeren

Flint is makkelijk bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Hieronder vind je de routebeschrijvingen en informatie over parkeren bij Flint en de Sint Aegtenkapel.

Routebeschrijving naar Flint - Coninckstraat 60, Amersfoort

Woon je in Amersfoort? Dan raden wij aan om op de fiets te komen. Bij Flint is er beperkt plek om je fiets te plaatsen, maar in het centrum vind je meerdere gratis bewaakte fietsenstallingen. Let op: niet alle fietsenstallingen zijn dagelijks ook ’s avonds geopend. Controleer daarom altijd van tevoren de openingstijden via de onderstaande links.

Station Amersfoort Centraal heeft vanwege zijn centrale ligging een directe verbinding met de meeste grote steden.

 • Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht rijdt er minstens één keer per uur een intercity. Ook vanuit de richtingen Zwolle, Apeldoorn, Enschede en Groningen rijden er regelmatig treinen en hoef je niet over te stappen.
 • Flint is bereikbaar per stadsbus – lijn 5 en 6. Met lijn 5 stap je uit bij halte ‘de Flint’ en loop je linksaf, de brug over. Je vindt Flint meteen aan jouw rechterzijde. Met lijn 6 stap je uit bij halte ‘Kamp/De Stier’. Loop rechtdoor over de rotonde met De Stier en sla de Scheltussingel in. Na circa vijf minuten heb je aan je linkerhand een brug naar de Coninckstraat. Flint is aan je rechterhand.
 • Loop je liever van het station naar Flint, houd dan rekening met circa 25 minuten reistijd (1,7 km). Bekijk de wandelroute. 
 • Ook kun je een ov-fiets huren. In de fietsenstalling van station Amersfoort Centraal zijn ruim voldoende ov-fietsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website. Kom je met de ov-fiets, kijk dan hierboven bij ‘Met de fiets’ voor meer informatie over de fietsenstallingen in de buurt van Flint.

Plan hier jouw route.

Je kunt parkeren in Parkeergarage Flintplein. Vanaf de snelwegen A1 en A28 neem je afslag Hoevelaken/Amersfoort (afrit 8). Aan het einde van de afrit ga je linksaf. Je bevindt zich op de Hogeweg. Blijf rechtdoor rijden, richting centrum. Na het passeren van twee benzinestations aan jouw linkerhand ga je bij de verkeerslichten rechtsaf, de Flierbeeksingel op. Volg vanaf hier de P-route Parkeergarage Flintplein. De uitgang van de parkeergarage bevindt zich tegenover de ingang van Flint.

Het komt af en toe voor dat Parkeergarage Flintplein vol is. Je kunt dan gebruikmaken van andere parkeergarages in de buurt van Flint:

 • Parkeergarage Beestenmarkt (5 minuten lopen)
 • Parkeergarage St. Jorisplein
 • Parkeergarage Stadhuisplein

Plan hier jouw route.

Parkeren

Ben je op zoek naar een gehandicaptenparkeerplaats? Kijk dan voor parkeerinformatie bij ‘Toegankelijkheid’.

Er zijn twee parkeergarages in de buurt van Flint:  Parkeergarage Flintplein, achter Flint en Q-Park Beestenmarkt, op vijf minuten lopen.

Parkeergarage Flintplein ligt direct achter Flint en biedt plaats aan 360 auto’s. Vul bij gebruik van de navigatie ‘Coninckstraat 60’ in (bij ‘Parkeergarage Flintplein’ wordt soms een verkeerde route aangegeven).
Deze garage is niet in het beheer van Flint, maar wel dichtbij. Je betaalt in de garage zelf of via EasyPark. Sta je langer dan 4 uur geparkeerd, dan is het voordeliger om een uitrijkaart bij de kassa van Flint te halen. Deze kost € 9,50. Let op: dit geldt alleen voor de reguliere theaterprogrammering van Flint. Voor zakelijke bijeenkomsten en externe programmering gelden andere regels.

Wij raden je aan om met EasyPark te betalen, zodat je niet in de wachtrij in de parkeergarage hoeft te staan. Hieronder lees je hoe EasyPark werkt. Wij kunnen ook geen parkeerplaats garanderen. Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Amersfoort.

Werking EasyPark

 • Bij binnenkomst in de garage trek je een kaart uit de machine. De deuren gaan voor je open en het systeem leest jouw kenteken.
 • Zet op je telefoon EasyPark aan met het kenteken van de auto waarmee je de garage bent binnengereden.
 • Kies voor parkeergarage Flintplein: nummer 810101.
 • Na afloop van de voorstelling, als je weer bij de auto komt, zet je de parkeeractie in de EasyPark-app uit nadat je bent uitgereden.
  Het systeem van de parkeergarage herkent dat je hebt betaald middels jouw kenteken. Daarom zullen de deuren opengaan en kun je uitrijden. Je hoeft dus niet jouw parkeerkaart te scannen of te betalen in de garage.

Q-Park Beestenmarkt (Binnen de Veste 2, Amersfoort)  is eenvoudig via de stadsring te bereiken. De parkeergarage heeft 360 plekken en via de uitgang is het een korte wandeling naar Flint. Je kunt hier met pin of creditcard betalen.

Wil je worden opgehaald voor een heerlijk avondje uit in Flint? Via Theatertaxi Boute krijg je voor taxiritten binnen Amersfoort 15% korting. Reserveer telefonisch via 033 – 258 88 49 of boek direct via de website van Boute. Woon je niet in Amersfoort? Ook voor vervoer van en naar Flint vanuit omliggende gemeenten hanteren zij een korting van 15% op de reguliere taxitarieven. Let op: reserveer 24 uur van tevoren.

Routebeschrijving naar de Sint Aegtenkapel - 't Zand 37, Amersfoort

Vanaf station Amersfoort (halte Stationsplein) neem je bus 1, 2, 3, 4, 74 of 76 (tot aan halte Stadshuis). Vervolgens loop je in 5 minuten naar de Sint Aegtenkapel. Vanaf halte Stadshuis gaat elke buslijn weer naar station Amersfoort.

Plan hier jouw route.

Bij het verlaten van de stationshal ga je linksaf. Via het Stationsplein, de Stationsstraat en de Van Asch Van Wijckstraat vervolg je je weg. Bij kruispunt Stadsring ga je rechtdoor, naar de Molenstraat. Ga aan het eind van deze straat (voor de bolle brug) links de Westsingel op. Blijf de singel volgen, totdat deze overgaat in ’t Zand.

Wandelroute vanaf station Amersfoort

De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Je kunt ervoor kiezen om jouw auto in Parkeergarage Flintplein te parkeren, of in een andere Parkeergarage in de binnenstad. Daarvandaan is het circa 5 minuten lopen naar de Sint Aegtenkapel. Let op: bij de Sint Aegtenkapel zijn geen uitrijkaarten voor Parkeergarage Flintplein verkrijgbaar. Hiervoor kun je terecht in de garage zelf.

Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Amersfoort.

Routebeschrijving naar het ICOONtheater - Leeghwater 1-3, Amersfoort

ICOONtheater bevindt zich op 2 minuten lopen vanaf het NS Station Amersfoort-Vathorst.
Kijk voor de treintijden op ns.nl. 

Vanuit het centrum van Amersfoort rijden bus 3 en 5 vier maal per uur naar bushalte Vrouwenpolder en retour. Dit is tevens de dichtstbijzijnde (eind)bushalte voor ICOONtheater.
Kijk voor de bustijden op syntus.nl of  9292.nl. 

Bekijk het ICOONtheater op Google Maps

Met de auto is ICOONtheater bereikbaar vanaf de snelwegen:

 • A1: afslag 13 Amersfoort-Noord: je rijdt dan Vathorst in via de ringweg in de wijk: de Boulevard. De Boulevard brengt je zowel links- als rechtsom naar ICOONtheater. Bij rotonde 8 (staat op de rotonde aangegeven) zie je het gebouw ICOON staan.
 • A28: afslag 8a Vathorst: je rijdt dan op een parallelweg langs de snelweg. Aan het einde, bij de driesprong met stoplichten, sla je rechtsaf richting rotonde 8. Bij rotonde 8 (staat op de rotonde aangegeven) zie je het gebouw ICOON staan.

Parkeren (gratis!)

Parkeren in de omgeving van ICOONtheater is gratis en kan gemakkelijk aan het Lovink naast het gebouw of op een van de twee parkeerplaatsen van het winkelcentrum. Vanaf deze parkeergelegenheden loop je in een paar minuten naar de ingang. Die vind je aan het plein met de grote eik.

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving