hero image

Festival

Muziek

Stadsprogrammering

Amersfoort World Jazz Festival – dag 1

Musicians' Paradise | 15 t/m 18 augustus 2024

Locatie

Sint Aegtenkapel

Externe verkoop Deze voorstelling wordt georganiseerd door een externe partij en valt buiten de reguliere theaterprogrammering. Flint faciliteert het evenement; de inhoud en de verantwoordelijkheid liggen bij de organisatie van de voorstelling.

Amersfoort World Jazz Festival is een van de oudste festivals van Amersfoort én geldt als een van de belangrijkste jazz festivals van Nederland. Het festival brengt nationaal en internationaal jazztalent samen. Het festival is gevarieerd als jazzmuziek zelf en is daarmee een schatkamer vol onontdekte parels voor de liefhebber van geïmproviseerde muziek. Hiermee geldt het Amersfoort World Jazz Festival als een belangrijke springplank voor aanstormend buitenlands talent.

Met de payoff Musician’s Paradise manifesteert het Amersfoort World Jazz Festival zich als dé ontmoetingsplek voor muzikanten, producers, journalisten en andere professionals in de internationale jazzwereld. In de Sint Aegtenkapel kun je genieten van intieme akoestische luisterconcerten.

Programma en kaarten: www.amersfoortjazz.nl

Programma Sint Aegtenkapel - donderdag 15 augustus

Zanger en contrabassist Peter Willems krijgt carte blanche tijdens het Amersfoort World Jazz Festival. Hij grijpt deze gelegenheid aan om met niemand minder dan vocaliste en vibrafoniste Sanne Huijbregts en Hoboïste Maripepa Contreras een intiem en uniek optreden te verzorgen in de Sint Aegtenkapel.
Willems voelt een sterke behoefte om voor het onorthodoxe te kiezen. Dat blijkt uit zijn instrument keuze (zingende bassisten zijn er maar weinig) en uit zijn eclectische collaboraties. Van zijn duo project met grammy-genomineerde gitarist Gary Lucas, tot zijn meermaals prijswinnende Jazz Trio en zijn nieuwste project GOLEINE, een Limburgse folk/jazz groep waarvan binnenkort het debuutalbum uitkomt. Huijbregts is een meermaals onderscheiden vocaliste, vibrafoniste en componiste. Ze heeft niet alleen een dijk van een stem, op het podium omringt ze zich ook met elektronica, diverse percussie-instrumenten en de Xylosynth (elektronische vibrafoon), die haar stem omlijsten met een veelvoud aan klanken. Contreras is een van de zeer weinige jazzhoboïsten ter wereld. Ze is absoluut “iets anders” op de best mogelijke manier: Spaanse roots, klassiek opgeleid, met een jazzopleiding en een passie voor Braziliaanse muziek.
Line-up:
Peter Willems – contrabas en zang
Sanne Huijbregts – vibrafoon en zang
Maripepa Contreras – hobo

Informatie en kaarten

Het Bulgaarse duo van Hristina Beleva en Vasil Hadjigrudev heeft een bijzondere samenstelling van contrabas en gdulka, een traditioneel Bulgaarse knieviool. De twee muzikanten hebben een verschillende muzikale achtergrond maar vonden elkaar in de bijzondere mix van deze twee instrumenten. Beleva en Hadjigrudev spelen originele composities en creëren een bijzondere reis waar ze het publiek graag in meenemen. Het duo denkt niet in aparte muziekstijlen, maar mêleren folklore jazz of klassiek en laten zich beïnvloeden door spontane improvisaties.
Line-up:
Hristina Beleva – gdulka
Vasil Hadjigrudev – contrabas
Dit concert is gratis te bezoeken.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving