hero image

Klassieke muziek

Arjan Linker & Imran Khan

Jong & Bevlogen - Koffieconcert

Noord-Indiase raga’s door Arjan Linker en Imran Khan

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 20,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

In Delhi werd Imran Khan geboren in een muzikale familie, als kleinzoon van tabla maestro Ustad Faiyaz Khan en begon al op jonge leeftijd met het studeren van Indiaas klassieke muziek. Trombonist Arjan Linker kwam pas tijdens zijn studie in aanraking met Indiase muziek, vanuit een westers klassieke achtergrond, en heeft sindsdien intensief gestudeerd om deze nieuwe muzikale taal te ontdekken. Door de muziek ontmoetten de twee musici van verschillende kanten van de wereld elkaar.  

In dit concert presenteren de musici verschillende raga’s: melodieën die over duizenden jaren door Indiase meestermusici ontwikkeld zijn. Deze raga’s die een specifieke sfeer en emotie vertolken, gekoppeld aan een tijd op de dag bieden een speciaal raamwerk voor improvisatie. Over een lange boog ontwikkelen de musici de raga noot per noot van verstilling naar een overweldigende climax. De muziek leeft in het moment, en zo is elk concert uniek!  

Concertserie Jong & Bevlogen

Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving