hero image

De Lieve Flint

Musical

Boni de Musical

i.s.m. Het Zuidelijk Toneel

Het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij in de Surinaamse binnenlanden.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

21:35 uur
  • 1e Rang + € 45,00
  • 1e Rang € 42,50
  • 2e Rang € 37,50
  • 3e Rang € 32,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.

Een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten wervelen ons terug naar de 18e eeuw. Een musical over een wonde in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt.

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

Boni, de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en met trots verspreiden.

logo amersfoort ontketent

Recensies

Dagblad van het Noorden
⭐⭐⭐⭐⭐- "Boni – de musical presenteert de rekening in een luchtig en ruimtelijk, fantasievol belicht decor (met de liedjes op een muziekband) als een getuigenis."
Theater Paradijs
⭐️⭐️⭐️⭐️ "Een mythisch verhaal in een modern jasje." -Tommy van Delst
De Volkskrant
⭐️⭐️⭐️ "Met vurig ensemblespel wordt in ‘Boni – De musical’ de Surinaamse verzetsheld Boni in ere gehouden. Gloedvol en krachtig spel worden in de speelse regie van Stanley Burleson afgewisseld met vrolijke kwinkslagen. Al is er in alle veelheid soms weinig ruimte om personages uit te diepen."
Het Parool
"Musical over Surinaamse vrijheidsstrijder Boni doet denken aan megahit ‘Hamilton’. De moderne muziek en dynamische choreografie blazen het stof van een potentieel taaie geschiedenisles.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving