hero image

Dans

De Lieve Flint

Young Adult

Club Guy & Roni | Slagwerk Den Haag

Islands of Empathy

Islands of Empathy gaat over het gevoel te willen behoren tot een gemeenschap die is gebaseerd op empathie.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

Nog niet bekend
  • 1e Rang + € 27,50
  • 1e Rang € 25,00
  • 2e Rang € 23,50
  • 3e Rang € 21,50
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Fysieke inleiding - Zaal 1 € 3,00

In Islands of Empathy gaan we op zoek naar hoe empathie een drijvende kracht kan zijn in de manier waarop we met elkaar samenleven. In Nederland hebben we geleerd om continu de beste versie van onszelf te zijn; als individu en vooral onafhankelijk van de behoeften van anderen. Wanneer je hulp nodig hebt, is er blijkbaar iets mis met je. Een samenleving waarin zelfredzaamheid een aanbeveling is en hulp nodig hebben een teken van zwakte.

In heel veel andere samenlevingen lijkt juist het collectief voorop te staan. Met minder ondersteuning van de overheid lijken de bewoners meer op elkaar te steunen. Films en verhalen vertellen ons vaak dat mensen bij het ineenstorten van de samenleving door bijvoorbeeld een ramp, in zelfzuchtige beesten veranderen, maar in de praktijk blijkt juist het omgekeerde. Medemenselijkheid behoort – anders dan we soms denken – tot onze menselijke basisuitrusting. Islands of Empathy gaat over het gevoel te willen behoren tot een gemeenschap die is gebaseerd op empathie.

“Ook zonder leiderschap vindt de samenleving een manier om zich te organiseren. Empathie is een belangrijk menselijk gereedschap bij de poging een positief nieuw systeem te ontwerpen. In Islands of Empathy zoeken we naar de link tussen empathie en anarchie.” – Roni Haver

Bezoek de inleiding

Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijg je uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die je bezoekt. Op vertoon van jouw toegangskaart voor de inleiding ontvang je bovendien gratis een kop koffie of thee.

Credits

Concept en choreografie
Roni Haver, Guy Weizman
Dansers
Camilo Chapela, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Eliana Stragapede, Jésula Toussaint Visser
Muzikanten
Pape Seck, Niels Meliefste (Slagwerk Den Haag)

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving