hero image

Dans

Conny Janssen Danst

ZIEL

Een ode aan het leven, met al zijn ups en downs, zijn verrassingen en teleurstellingen.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

geen pauze
  • 1e Rang + € 29,00
  • 1e Rang € 26,50
  • 2e Rang € 24,00
  • 3e Rang € 22,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Inleiding - Zaal 1 € 3,00

Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken? 

Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst presenteert de nieuwe voorstelling ZIEL, waarin het verlangen om voluit te leven leidend is. Met een ijzersterke, avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten.

In het nieuwste werk van Conny Janssen staan we midden in het leven, met alle onzekerheden en tegenstellingen die daar bij horen. Kunnen we het leven accepteren zonder verlamd te raken door de uitdagingen die voor ons liggen. Zijn we bereid risico’s te nemen? Kunnen we ons ook comfortabel voelen als het leven zich niet naar onze voornemens en wensen plooit?

ZIEL is een ode aan het leven, met al zijn ups en downs, zijn verrassingen en teleurstellingen. Van verstilde momenten tot uitbundige vieringen, van pijnlijke confrontaties tot hoopvolle verwachtingen. In ZIEL geven we uiting aan de drang vrij en onbezonnen te zijn, de luiken open te gooien en in het diepe te duiken, zonder angst of schroom.

‘In haar voorstellingen herkennen we onszelf en de wil om contact te maken.  Haar dans brengt werelden bij elkaar.’  – Ahmed Aboutaleb

Over Conny Janssen Danst

Conny Janssen presenteert pure dans die is ingekleurd met een menselijke touch. Janssen kiest ook nu voor dansers met een uitgesproken karakter die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd. Motto van de choreograaf: in een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke verhalen.

De choreografieën van Conny Janssen worden getypeerd als inventief, fysiek krachtig en ontroerend. Zij haalt haar inspiratie uit het grootstedelijke leven: een snelle en vitale wereld vol diversiteit. Haar danstaal staat niet op zichzelf maar vloeit samen met een geraffineerde muziekkeuze, vormgeving en belichting.

Naast de diverse prijzen voor haar oeuvre werd Conny Janssen ook voor haar persoonlijke verdiensten beloond met o.a. de titel ‘Gezichtsbepalend’ door de Provincie Zuid Holland (2007) en benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ (2012). Janssen neemt in 2016 de Rotterdam Promotie Prijs in ontvangst uit handen van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. In 2019 reikte minister Ingrid van Engelshoven aan Conny Janssen de Gouden Zwaan uit. De prestigieuze oeuvreprijs werd door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties aan de choreograaf toegekend voor de grote bijdrage die zij met haar werk aan de Nederlandse dans heeft geleverd.

Bezoek de inleiding

Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijg je uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die je bezoekt. Op vertoon van jouw toegangskaart voor de inleiding ontvang je bovendien gratis een kop koffie of thee.

www.connyjanssendanst.nl

TREK Live
De avond is nog jong! Na de voorstelling wacht TREK Live op je met DJ’s en live muziek om de sfeer te blijven vieren. Deze avond staat DJ MaXerati in TREK.

Recensies

De Volkskrant
⭐⭐⭐⭐ "‘Ziel’ van Conny Janssen Danst is een fraaie, sterk gedanste voorstelling met een spectaculair toneelbeeld."
Het Parool
"In fraaie voorstelling van Conny Janssen zijn choreografie en dansers belangrijkste troeven. In de fraai vormgegeven dansvoorstelling 'Ziel' houdt Conny Janssen de kijker bij de les door voortdurend te schakelen tussen jachtig en vertraagd, dromerig en in your face, duister en licht."
Theaterkrant.nl
"'Ziel' is opgebouwd uit een reeks super vitale choreografieën, van bewegingen die je misschien wel ground zero zou kunnen noemen, want ze zijn aardgebonden en heftig, tot moeiteloze, van de zwaartekracht bevrijde sprongen. Soms lijken de fysieke aanrakingen op een gestileerd gevecht met handen op elkaars gezicht of rond de schouders."

Credits

Choreografie
Conny Janssen
Muziek
Alessandro Cortini, Jóhann Jóhannson, Iggy Pop, Pan Sonic, Maartje Teussink e.a.
Dansers
Adi Amit, Pedro Correia (stage), Pedro Ricardo Henry, Maud Huizing, Sara Mistrorigo (stage), Gaspar Ribeiro (stage), Mariko Shimoda, Yashasvi Shrotriya, Remy Tilburg, Carmine Vigliotti.
Toneelbeeld
Thomas Rupert
Video-ontwerp
Davide Bellotta, Thomas Rupert
Video realisatie
Davide Bellotta
Lichtontwerp
Remko van Wely
Kostuumontwerp
Babette van den Berg
Dramaturgie
Judith Wendel
Repetitor
Yanaika Holle, Erik Spruijt

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving