hero image

Toneel

DOEK!

Liz Snoijink & Porgy Franssen

Een schurende komedie over echt en onecht op het toneel, in de kunst en in de liefde.

Locatie

Theaterzaal

  • 1e Rang + € 34,00
  • 1e Rang € 31,50
  • 2e Rang € 29,50
  • 3e Rang € 27,50
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Maria Goos’ klassieker DOEK! die in 2011 de prestigieuze Toneel Publieksprijs won is terug in het theater met Liz Snoijink en Porgy Franssen! Zij spelen de acteurs Lies Oorthuizen en Richard Berkhove. Op het toneel weten zij elkaar tot grote hoogte te stuwen, maar buiten het podium staat een destructieve kant een grote liefde in de weg waardoor ze elkaar uit het oog verliezen.

Als al diverse tegenspeelsters van Richard hun rol hebben teruggegeven in een gepland toneelstuk, wordt ten langen leste Lies ingevlogen om de voorstelling van een voortijdige dood te redden. De chemie tussen hen werkt nog steeds en niet alleen op het toneel.

DOEK! is een schurende komedie over echt en onecht op het toneel, in de kunst en in de liefde. Voor elke acteur een uitdaging om te spelen.

Recensies

de Volkskrant
‘Een drama in een komedie.’
GPD
‘Wonder van eenvoud, timing en vakmanschap. Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord: het is een uitermate scherpe en geestige tekst, met soms briljante vondsten…topvoorstelling.’
De Telegraaf
‘Diepere laag geeft komische scènes en gevatte dialogen hun scherpe randje…op het puntje van je stoel.’ 
Het Parool
‘Goos op dreef met bitse dialogen en oneliners.’

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving