hero image

Klassieke muziek

Stadsprogrammering

Douwe Eisenga

Release concert

I.s.m. FLUOR en Ambitus

Locatie

Sint Aegtenkapel

  • Kaarten € 21,75

Pianist en componist Douwe Eisenga schrijft sprankelende muziek voor sprankelende geesten. Een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Eerlijke, down to earth muziek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar.

De laatste twintig jaar krijgt zijn muziek wereldwijde aandacht. Hij werkt o.a. met de Britse schrijver David Mitchell, de Amerikaanse choreografe Claudia Schreier en het Russische Moscow Contemporary Music Ensemble. Dichter bij huis schrijft hij muziek voor harpiste Lavinia Meijer, pianist Jeroen van Veen, Cello Octet Amsterdam, Slagwerk Den Haag en vele anderen. Zijn muziek is geworteld in rock, pop en wereldmuziek. Al deze invloeden, gecombineerd met barok en minimalisme, vinden hun weg in zijn werk.

Douwe Eisenga brengt op 6 september zijn nieuwe dubbelalbum For Mattia – The Complete Recordings uit. Net op tijd voor zijn concert in de Sint Aegtenkapel!

Dit is een concert in samenwerking met FLUOR en Ambitus.

Over Douwe Eisenga

Pianist en componist Douwe Eisenga schrijft sprankelende muziek voor sprankelende geesten, een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Eerlijke, down to earth muziek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar.
De laatste twintig jaar krijgt zijn muziek wereldwijde aandacht. Hij werkt o.a. met de Britse schrijver David Mitchell, de Amerikaanse choreografe Claudia Schreier en het Russische Moscow Contemporary Music Ensemble. Dichter bij huis schrijft hij muziek voor harpiste theatermaakster Boukje Schweigman, Lavinia Meijer, pianisten Jeroen van Veen & Marcel Worms, Cello Octet Amsterdam, Aurelia Sax4Tet, Syrene Sax4tet, Slagwerk Den Haag en vele anderen. Zijn muziek is geworteld in rock, pop en wereldmuziek. Al deze invloeden, gecombineerd met barok en minimalisme, vinden hun weg in zijn werk.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving