hero image

Toneel

Galerie ‘The Waverly’

Tragikomedie met Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen e.a.

Locatie

Theaterzaal

  • 1e Rang + € 40,00
  • 1e Rang € 37,50
  • 2e Rang € 35,00
  • 3e Rang € 32,50
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Theatericoon Anne Wil Blankers, publiekslieveling Lies Visschedijk en waanzinnig talent Daniel Cornelissen (e.a.) samen ten tonele in memory play Galerie ‘The Waverly’ van Broadway’s meest populaire schrijver Kenneth Lonergan.

Galerie ‘The Waverly’ is een krachtig, aangrijpend en vaak hilarisch verhaal over de laatste jaren van gulle en praatgrage grootmoeder (Anne Wil Blankers). Zij is nog altijd eigenaresse van een kleine kunstgalerie en kampt met de nietsontziende ziekte Alzheimer.

Het stuk vertelt over haar strijd om haar onafhankelijkheid te behouden en het effect van haar achteruitgang op haar familie, vooral op haar dochter (Lies Visschedijk) en haar kleinzoon (Daniel Cornelissen). Door zijn ogen ziet het publiek de verwarring en verwijdering, maar ook het optimisme en de moed van zijn grootmoeder. Meer dan een toneelstuk over herinneringen en verlies, toont het de humor en kracht van een familie in een crisissituatie.

Galerie ‘The Waverly’ maakt op hilarische en tegelijkertijd hartverscheurende wijze voelbaar hoe een familie aan het wankelen wordt gebracht en zich toch ook aan diezelfde wankelende mensen overeind houdt.

Credits

Met
Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen, Dick van den Toorn en Pepijn Schoneveld
Script
Kenneth Lonergan
Vertaling
Daniel Cornelissen
Regie
Mette Bouhuijs
Decorontwerp
Catharina Scholten
Lichtontwerp
Bart van den Heuvel
Producent
More Theater Producties

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving