hero image

Cabaret

Grof Geschud

Kroost

Bereid u voor op een avond poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

Locatie

ICOONtheater

  • Normaal € 19,50
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Grof Geschud werd met ‘Kroost’ overladen met lovende kritieken. Naast vijf sterren in De Standaard en vier sterren in Trouw, bombardeerde Het Parool hen tot rechtstreekse erfgenamen van Kommil Foo. De Antwerpse Lander en de Achterhoekse Myrthe mogen dan “niet voorbestemd zijn als levenspartners, op het podium hebben ze een onwaarschijnlijk sterke chemie”(Het Parool).

​Niet grof gebekt maar wel grof door elkaar geschud door liefde, leed en leven, onderzoeken de twee ex-geliefden in ‘Kroost’ de wens om ouder te worden. Want de voortplantingsdrift borrelt. Maar welke bagage heb je meegekregen van je ouders, en wat neem je mee naar je eigen opvoeding? In hun derde cabaretprogramma schromen Lander en Myrthe het niet pijnlijke zaken uit het verleden van beide families aan te pakken, wat tot hilarische en soms gevoelige taferelen leidt. Na het succes in het eerste seizoen zetten deze twee “volgroeide kinders voor wie cabaret pure overlevingskunst is” (Knack) hun tocht door de Lage Landen voort. Bereid u voor op een avond poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

Recensies

De Standaard
⭐⭐⭐⭐⭐ “Hoogst getalenteerd cabaretduo.”
Trouw
⭐⭐⭐⭐ “De fraaie meerstemmige liedjes zorgen voor ontroering. Zo ontstaat een fijne balans tussen schoonheid en schuring.”
Het Parool
“Cabaretduo Grof Geschud bewijst dat diepgang niet zwaar hoeft te zijn.”
Knack
“Bijna perfect cabaret.”
Theaterparadijs
⭐⭐⭐⭐ “Een geschenk voor de cabaretwereld in Nederland en België.”

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving