hero image

Toneel

Wachten op Godot

Het Nationale Theater

Erik Whien regisseert opnieuw theaterklassieker van Samuel Beckett.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

21:15 uur
  • 1e Rang + € 32,00
  • 1e Rang € 29,50
  • 2e Rang € 27,50
  • 3e Rang € 25,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Inleiding - AFASzaal € 3,00

Met Wachten op Godot komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren. Vol hilariteit, absurditeit, bolhoeden en een boom.

Twee mannen met bolhoed, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, “want als hij komt, dan zijn we gered”. 

In 2009 regisseerde Erik Whien Wachten op Godot, toen ‘zijn eerste Beckett’. De voorstelling werd lovend ontvangen. Na successen met Eindspel, Krapps laatste band en Happy Days zet hij na vijftien jaar opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige toneelstuk.  

Bezoek de inleiding – Crash Course Beckett

Over de toneelteksten van Beckett wordt vaak heilig gedaan. In het voorprogramma bieden we handvatten om je tot zijn werk te verhouden. De filosofische stroming en de historische context komen aan bod, zijn strikte regieaanwijzingen en welke vrijheden die opleveren. En wat is het verschil tussen zinloos en absurd? In deze crash course word je in een half uur Beckett-kenner. Voor € 3,00 krijg je uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die je bezoekt. Op vertoon van jouw toegangskaart voor de inleiding ontvang je bovendien gratis een kop koffie of thee.

Recensies

NRC
⭐️⭐️⭐️⭐️''Deze zachtaardige versie is vermakelijk én mistroostig.''
Scenes
⭐️⭐️⭐️⭐️''Een heus feest van toneelspel''
Nederlands Dagblad
⭐️⭐️⭐️⭐️ ‘'Een stuk dat je doet voelen hoe vreemd het is om mens te zijn, en dat je tegelijk onbedaarlijk kan laten lachen om jezelf.’'

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving