hero image

Dans

Familievoorstelling

Hiphop

ISH

Rhythm & Flow (Lente-Uitjes)

Spectaculaire powermoves, choreografieën, een verticale muur en opzwepende livemuziek.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

geen pauze
  • 1e Rang + € 27,50
  • 1e Rang € 25,00
  • 2e Rang € 22,50
  • 3e Rang € 20,00
  • 4e rang (beperkt zicht) € 10,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en gebruik van de water- en limonadebar zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

In Rhythm & Flow ontmoet een cast van 14 hiphop dansers, parkour atleten (freerunners) en een pole artist elkaar rondom de randen van het podium. Wat gebeurt er als de ritmes van deze verschillende disciplines samensmelten of juist met elkaar clashen?

Een danser daagt een muzikant uit, ze voeren de beat op en voelen de adrenaline pompen. Zij storten zich vol overgave in elkaars flow. Voel je hartslag stijgen met spectaculaire choreografieën rondom een stoer decor, powermoves op de plateaus en opzwepende livemuziek. Voel het ritme en geef je over aan het moment.

Zonder ritme geen flow
Muziek, hiphop, parkour, breaking en freestylen: elke discipline heeft zijn eigen cadans. In de stoere voorstelling Rhythm & Flow laat choreograaf Marco Gerris disciplines samenvloeien en weer uiteengaan. In een stroom van energie laten de performers zich meevoeren door de beat en spelen zij met licht en ruimte. Zij bewegen met elkaar mee en komen tot een perfecte synergie, waardoor een nieuw ritme ontstaat. De podiumvullende buizenconstructie op het podium is voor de twaalf performers en twee muzikanten en waar speelparadijs. Deze adembenemende show zorgt ervoor dat je continu op het puntje van je stoel zit.

ISH Dance Collective
Choreograaf, artistiek leider en oprichter Marco Gerris vindt al meer dan twintig jaar met succes zijn weg buiten de gebaande paden. Geïnspireerd door straatcultuur brengt ISH hiphop dans en urban sports naar het theater. Verenigd door het besef dat grenzen niet bestaan, maakt ISH dans van elementen die je niet meteen als dans zou bestempelen. Er ontstaat bewegingsvrijheid als je de kaders loslaat: de verbindende kracht van een open blik.

Q&A
Na de voorstelling staan dansers Shane, Lars en Herrold klaar in de AFASzaal om al jullie vragen te beantwoorden over de voorstelling!

Deze voorstelling is onderdeel van Lente-Uitjes jeugdtheater in de voorjaarsvakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Recensies

De Volkskrant
⭐⭐⭐⭐ "Freerunners en breakdancers vliegen als een zwerm vogels over het podium in het energieke 'Rhythm & Flow’."
Theaterkrant
"Met 200 kilometer per uur knallen ze je brein in, om daar op oorstrelende composities nog lang na te trillen. Met Rhythm & Flow brengt choreograaf Marco Gerris zijn gezelschap naar grote hoogte. Dat doet hij eigenlijk altijd, maar met deze productie is het écht raak: het collectief performt uitermate lekker."
I Love Theater
"De performances zijn stuk voor stuk spectaculair. De voorstelling is een must-see voor hiphoppers, breakers en freerunners (in spe) en iedereen die van een samensmelting van urban en traditionele theaterkunst houdt."
Dansers.nu
"Ik sta alleen op als ik écht onder de indruk ben. Zoals gisteravond, bij ‘Rhythm & Flow’ van ISH. Ik stond als een van de eersten op. Mijn buurvrouw was nog sneller, die sprong zowat uit haar stoel! En terecht… Want wat was het vet! Of, hoe zeg je dat tegenwoordig… Hard?!"

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving