hero image

Cabaret

Kleinkunst

Muziek

Jan Beuving

Resumé 1

Het antwoord op de vraag: wordt het lied mooier van de waarheid, of wordt de waarheid mooier van het lied?

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

geen pauze
  • 1e Rang + € 30,00
  • 1e Rang € 27,50
  • 2e Rang € 24,00
  • 3e Rang € 21,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen en een Willem Wilminkprijs voor zijn liedteksten. ‘Meesterschap in elk genre’ schreef het Parool. ‘Puntgave liedjes’, aldus de Volkskrant. De meest gehoorde vraag na afloop van zijn voorstellingen is dan ook: zijn die liedjes ergens terug te luisteren? Het antwoord daarop was altijd nee.

Tot nu! Na zes cabaretprogramma’s met ruim 70 liedjes (cumulatief hè, niet 430 stuks) maakt Jan Beuving een tussenbalans op, en komt hij het allerbeste nog eens zingen. Mét vierkoppige band onder leiding van zijn vaste componist Tom Dicke.

Een avond met louter hoogtepunten, waarin Jan bovendien uitlegt waarom Kees Torn zijn grote held is, wat Maarten van Roozendaal hem leerde, en het antwoord geeft op de vraag: wordt het lied mooier van de waarheid, of wordt de waarheid mooier van het lied?

www.janbeuving.nl

Recensies

De Volkskrant
⭐⭐⭐⭐⭐ "In 'Resumé 1' zingt Jan Beuving zijn beste werk tot dusver."
Theaterkrant
‘Liedteksten van Jan Beuving zijn wiskundig precies en uiterst gevoelig…de man van liedtekstverhalen, die zich soms laten lezen als een script voor een korte speelfilm…een meester in biografische schetsen, vaak met een melancholieke ondertoon en precies op het juiste moment een grap.’

Credits

Tekst & Zang
Jan Beuving
Muziek
Tom Dicke (alle toetsen), Izak Boom (alle gitaren), Coen Kaldeway (alle blaasinstrumenten) en Remy Dielemans (alle bassen)
Promobeeld cabaretier Jan Beuving Resumé 1 in theater Flint Amersfoort

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving