hero image

Klassieke muziek

Jongste Componistendag

Stichting in de Knop i.s.m. Flint & Scholen in de Kunst

Componeer je eigen muziekstuk voor viool en accordeon

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

Geen
Archief
  • Concert € 10

Ook dit jaar organiseert Stichting In de Knop in samenwerking met Flint en Scholen in de Kunst weer een Jongste Componistendag!
Op zaterdagmiddag 6 april is er in de ruimtes van Scholen in de Kunst een programma van muzikale workshops en activiteiten rondom componeren en improviseren. Na afloop van de workshops gaan we met z’n allen in een muzikale optocht richting de Sint Aegtenkapel voor het afsluitende concert!

De workshops zijn alleen voor kinderen vanaf 6 jaar en is van 12.30 tot 15.30 uur bij Scholen in de Kunst. Daarna komen alle kinderen naar de Sint Aegtenkapel voor het feestelijke afsluitingsconcert. Hier worden de resultaten van de workshops getoond door de deelnemers zelf en worden er een aantal gloednieuwe muziekstukken in première gebracht door Merel Vercammen (viool) en Wilco Oomkes (accordeon). Naast deze composities spelen Merel en Wilco een paar stukken die nog helemaal niet bestaan; tijdens het concert zullen zij met input van het publiek muzikale portretten van dieren gaan spelen. Het concert is van 16.00 tot 17.00 uur.

Het is ook alleen mogelijk een kaartje voor het concert te kopen.

Heb je vragen over de Jongste Componistendag of de compositiecursus? Mail naar: indeknop@gmail.com

 

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving