hero image

Jongste Componistendag 2024

Stichting in de Knop i.s.m. Flint & Scholen in de Kunst

Componeer je eigen muziekstuk voor viool en accordeon

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

Nog niet bekend
Kaartverkoop start najaar 2023

Aanmelden voor de cursus en de kaartverkoop start in najaar 2023.

Ook in 2024 organiseert Stichting In de Knop in samenwerking met Flint en Scholen in de Kunst weer een Jongste Componistendag!
Op zaterdagmiddag 6 april is er in de ruimtes van Scholen in de Kunst een programma van muzikale workshops en activiteiten rondom componeren en improviseren. Na afloop van de workshops gaan we met z’n allen in een muzikale optocht richting de Sint Aegtenkapel voor het afsluitende concert!

 

Tijdens het feestelijke afsluitingsconcert in de prachtige Sint Aegtenkapel worden de resultaten van de workshops getoond door de deelnemers zelf en worden er een aantal gloednieuwe muziekstukken in première gebracht door Merel Vercammen (viool) en Wilco Oomkes (accordeon). Naast deze composities spelen Merel en Wilco een paar stukken die nog helemaal niet bestaan; tijdens het concert zullen zij met input van het publiek muzikale portretten van dieren gaan spelen.

 

In de aanloop naar de Jongste Componistendag biedt In de Knop in samenwerking met Scholen in de Kunst een compositiecursus waar jonge muzikanten en componisten (8-18 jaar) een nieuw werk kunnen gaan schrijven voor viool en accordeon. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden voor de cursus volgt in het najaar van 2023.
Heb je vragen over de Jongste Componistendag of de compositiecursus? Mail ons op: indeknop@gmail.com

 

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving