hero image

Klassieke muziek

Behn Quartet

Koffieconcert 'Jong & Bevlogen'

Ze geven een stem aan vrouwelijke componisten die historisch vaak over het hoofd worden gezien.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 20,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Mix & match klassieke concerten € divers

Het Behn Kwartet ziet het als haar missie om vrouwelijke componisten die historisch gezien vaak onterecht over het hoofd worden gezien, een stem te geven. Germaine Tailleferre was een succesvolle componist in de vroege twintigste eeuw en lid van beroemd componisten collectief ‘Le Six’, waarvan we alle mannen kunnen opnoemen, maar haar naam in de vergetelheid is geraakt. Grazyna Bacewicz was een Poolse sterviolist en componist die een enorm aantal werken schreef waaronder symfonieën, kamermuziek en een tal aan verschillende film scores. Het Behn Kwartet combineert werken van deze componisten met repertoire uit de ‘canon’ waardoor meer mensen deze fantastische muziek leren kennen.

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving