hero image

Klassieke muziek

Isabel Pronk & Vera Kooper

Koffieconcert 'Jong & Bevlogen'

Twee gepassioneerde musici spelen liederen waarin de vrouw centraal staat.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 20,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Mix & match klassieke concerten € divers

Isabel Pronk is sopraan, actrice en theatermaker met een groot verlangen pure en rauwe verhalen op het toneel en in de concertzaal te brengen. Afgelopen seizoen ontwikkelde ze haar eigen voorstelling ‘Her Soliloquy, a tango opera by the women of today’. Een korte tango opera geïnspireerd op de eindmonoloog uit Ulysses waarin ze een jonge vrouw portretteert die samen met drie vrouwelijke- musici op het toneel zoekt naar haar plek in dit leven. De voorstelling won prijzen op het Amsterdamse Grachtenfestival en de publieksprijs op het Cafe Theater Festival 2022.

De Nederlandse pianiste Vera Kooper wordt beschreven als een sensitief en expressief musicus, met een indrukwekkende techniek en gepassioneerde toewijding.
In 2013 was Vera medeoprichter van het Delta Piano Trio, met violist Gerard Spronk en celliste Irene Enzlin. Het trio won talloze prijzen, waaronder in 2020 de prestigieuze “Anton Kersjesprijs”, en trad veelvuldig op in Europa, Rusland, Israël, China, Korea, Indonesië en de VS.

In dit liedrecital spelen deze twee gepassioneerde musici liederen van o.a. Alban Berg, Kurt Weill, Jake Heggie en Lilly Boulanger. Muziek en tekst waarin de vrouw, in al haar puurheid en complexiteit, centraal staat.

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving