hero image

Klassieke muziek

Jelmer de Moed & Rik Kuppen

Kamermuziek uit het bekende repetoire, maar ook nieuwe of vergeten muziek.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 20,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Mix & match klassieke concerten € divers

Klarinettist Jelmer de Moed en pianist Rik Kuppen speelden voor het eerst samen op tournee door Mexico in 2016. Sindsdien zijn ze altijd samen blijven spelen en te horen geweest op de grote Nederlandse concertpodia en op tournee door Europa. Het duo is niet alleen een pleitbezorger voor het bekende repertoire maar is ook altijd op zoek naar nieuwe of vergeten muziek.

In 2019 maakten ze in eigen beheer EP Dwaallicht met muziek van Alban Berg en Robert Schumann; dit viel op bij de redactie van AVROTROS Klassiek die in 2022 hun eerste CD uitbracht. Ze zijn laureaten van Dutch Classical Talent, Young Pianist Foundation, Classic Young Masters en de Cultuurfonds Young Talent Award en worden door Stringendo, Stichting Eigen Muziekinstrument en het Nationaal Muziekinstrumentenfonds ondersteund.

Het duo studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, het conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn en kreeg les van Ellen Corver, Reinbert de Leeuw, Avedis Kouyoumdjian, Martin Spangenberg en Eberhart Feltz. Het duo speelt ook veel kamermuziek in grotere formaties en werkt ook dit seizoen weer samen met de musici van het Animato Kwartet, het Brackman trio, en violiste Coraline Groen.

Concertserie Jong & Bevlogen

Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving