hero image

Klassieke muziek

Marigold Piano Quartet

Koffieconcert 'Jong & Bevlogen'

Het 3e pianokwartet van Brahms, maar ook minder bekende muziek.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 20,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Mix & match klassieke concerten € divers

In dit programma speelt het Marigold Piano Quartet het emotionele 3e pianokwartet van Brahms, wellicht wel de allermooiste compositie in dit genre. Naast deze geliefde muziek speelt het ensemble ook minder bekende muziek van de Britse componist Frank Bridge. Een werk met prachtige kleuren die doen denken aan Franse muziek, een emotionele lyriek die doet denken aan Duitse muziek, maar toch op z’n eigen wijze typische Britse muziek.

Over het Marigold Piano Quartet

Het Marigold Piano Quartet is een nieuw ensemble gevormd door vier musici met een rijke kamermuziek achtergrond: Mengjie Han (piano), Ruña ’t Hart (viool), Connie Pharoah (altviool) en Kalle de Bie (cello).
Ruña en Kalle spelen al van jongs af aan samen en leerden in 2022 Connie en Mengjie kennen. Het viertal besloot samen het Marigold Piano Quartet te vormen en speelde direct op festivals, concertseries en NPO radio 4. Het ensemble staat voor een gepassioneerde en oprechte aanpak van repertoire uit alle stijlperiodes, met een nadruk op de dialoog, fantasie en kleur die in de muziek te vinden is.

 

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving