hero image

Klassieke muziek

Woodcraft

Koffieconcert 'Jong & Bevlogen'

Een mengelmoes van inspiraties die put uit de jazz, folk en de klassieke wereld.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 20,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Bundel 'Jong & Bevlogen' (negen voorstellingen) € 150,00
  • Mix & match klassieke concerten € divers

Wij zijn WOODCRAFT. Een strijkkwintet van vijf jonge instrumentalisten en componisten. Met roots in de klassieke muziek zijn we sinds 2016 een andere weg ingeslagen. Met een kleurenblinde blik veranderen wij het beeld van wat moet zijn en kijken we naar nieuwe klanken en mogelijkheden op onze instrumenten. We bestaan uit twee violisten en drie cellisten.

Onze band is ontstaan vanuit een decennium oude vriendschap, begonnen bij de muziekdagen Orvelte 2010. We zijn gestart met spelen op de straten van Groningen en Amsterdam in 2016, waar we ons ontwikkelden op het gebied van improvisatie (instant composing), performen en samenspel. Vanaf daar heeft onze muziek ons al naar veel mooie plekken gebracht. Zo stonden we onder andere op de Cello Biënnale, het Fringe Festival Edinburgh, het Bimhuis en het Grachtenfestival.

Inmiddels zijn we alle vijf studerend aan verschillende conservatoria in Nederland en buitenland (HKU Utrecht, Conservatorium van Amsterdam & Artez Zwolle en de Sibelius Academy in Helsinki), waar we ons verder specialiseren op onze instrumenten en op het gebied van componeren. Onze stijl is een mengelmoes van inspiraties die put uit de Jazz, Folk en Klassieke wereld. we brengen deze werelden tot één geheel en creëren daarmee ons eigen geluid. Ook doen we interdisciplinaire projecten, zo hebben we samengewerkt met theatercollectief “Collectiet” en met choreograaf Klevis Elmazaj. December 2022 wonnen we de eerste prijs op de “Dutch Jazz Competition” in het Bimhuis.

Concertserie Jong & Bevlogen

Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving