hero image

Klassieke muziek

Messiah

Johannes Leertouwer en de Nieuwe Philharmonie Utrecht

Leertouwer blinkt uit in originaliteit, energie en diepgang. Een Messiah die je bij de keel grijpt.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

20:35 uur en 21:40 uur
  • 1e Rang + € 42,00
  • 1e Rang € 39,50
  • 2e Rang € 35,00
  • 3e Rang € 30,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Inleiding - Zaal 1 € 3,00

In de dagen voor kerst voert dirigent Johannes Leertouwer al vele jaren met koor en orkest de wereldberoemde Messiah (1742) van G.F. Händel uit in Nederland. Wat de Matthäus-Passion is voor Pasen, is Messiah, met het befaamde Hallelujah, voor Kerstmis in het Engelstalige deel van de wereld.

Leertouwer is een vernieuwende dirigent, hij leidt en inspireert vanaf de eerste viool. Ook stelt hij het koor en de solisten op vóór het orkest. Dit brengt naar zijn overtuiging het verhaal van Messiah over hoop en verwachting, over het lijden en de wederopstanding, en over de betekenis van een leven na de dood, nog dichterbij voor het publiek.

Met weergaloze soloaria’s en koordelen bieden vier solisten, een barokorkest en een koor met 12 zangers troost, kracht en inspiratie aan het begin van de winter.

Leidsch Dagblad schreef: ‘Leertouwer blinkt uit in originaliteit, energie en diepgang. Een Messiah die je bij de keel grijpt.’  

www.nphu.nl 

Over de liefde voor Messiah van dirigent Johannes Leertouwer: samen met muziekjournalist Lex Bohlmeijer maakte Johannes Leertouwer een Messiah-podcast in vier afleveringen: https://www.nporadio4.nl/podcasts/messiah.

Johannes Leertouwers uitvoeringen van Messiah zijn zeer succesvol: eerder bracht hij een veel geprezen cd uit met een live-opname onder zijn leiding in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Onlangs was Johannes Leertouwer te gast bij het tv-programma De verwondering. Bekijk hier de aflevering.

Publieksreacties

‘Heel erg bedankt voor de prachtige muziek, het maakt me blij, ontroerd en gelukkig.’ 

‘Wij maken een diepe buiging maken voor deze uitvoering, superlatieven schieten te kort.’  

‘Wij zijn diverse malen bij een uitvoering van de Messiah geweest. Dit was toch wel de meest indrukwekkende; mooi en ontroerend. Fantastisch!’

Bezoek de inleiding

Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijg je uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die je bezoekt. Op vertoon van jouw toegangskaart voor de inleiding ontvang je bovendien gratis een kop koffie of thee.

Credits

Sopraan
Stefanie True
Alt
Daniel Elgersma
Tenor
Stefan Kennedy
Bariton 
Berend Eijkhout
Koor en orkest
o.l.v. dirigent Johannes Leertouwer

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving