hero image

Muziek

Metropole Orkest

Eerbetoon aan Wim Sonneveld

Metropole Orkest laat alsnog de grote wens van Wim Sonneveld in vervulling gaan.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

Nog niet bekend
  • 1e Rang + € 42,00
  • 1e Rang € 39,50
  • 2e Rang € 37,50
  • 3e Rang € 33,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Het Metropole Orkest brengt een ode aan Wim Sonneveld, één van de “Grote Drie” van het Nederlandse cabaret. Bekend van zijn hilarische typetjes, vertolker van legendarische liedjes als Het dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten en met een voorliefde voor het Franse chanson.

Tour de Chant is een eerbetoon aan Wim Sonneveld, een op Franse leest geschoeide avond. Onder leiding van Maurice Luttikhuis en met solisten Waylon, bariton Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en zangeres Fay Claassen laat het Metropole Orkest alsnog een grote wens van Wim Sonneveld in vervulling gaan. Een programma dat hij vijftig jaar geleden al in gedachten had en waarover hij reeds in gesprek was met het Metropole orkest. Door zijn onverwachte en vroegtijdige dood ging daar toen een streep daarheen, maar nu, vijftig jaar na zijn dood, is het een mooi moment om Sonneveld weer even tot leven te brengen en alsnog zijn gedroomde Tour de Chant uit te voeren.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving