hero image

Toneel

Murder on the Orient Express

Remko Vrijdag, Lone van Roosendaal e.a.

Stap aan boord van hét moordmysterie van het jaar.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

21:15 uur
  • 1e Rang + € 43,50
  • 1e Rang € 41,00
  • 2e Rang € 35,00
  • 3e Rang € 29,50
  • 4e Rang € 17,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Inleiding - Zaal 1 € 3,00

Na het succes van The Mousetrap komt nu hét plot-twist moord-mysterie van Agatha Christie, Murder on the Orient Express, met een absolute sterrencast naar het theater!

Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Oriënt Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. De vraag is: zit jij op het juiste spoor?  

Op een winteravond stapt de bekende detective Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein plotseling tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat? 

Stap aan boord van hét moordmysterie van het jaar en beleef de ultieme avond vol intrige, spanning, mysterie en onverwachte plot-twists. Houd je verstand erbij, want iedereen kan het gedaan hebben.. Een moordzaak die je niet snel zult vergeten.  

Toneelschrijver Ken Ludwig (De drie Musketiers, Crazy for You) bewerkte de klassieke thriller, met de beroemde Hercule Poirot, tot de ultieme ‘who done it’. Met een cast van uiteenlopende personages laat hij het publiek tot het einde raden wie de dader is. 

Bezoek de inleiding

Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Tijdens de inleiding neemt acteur en theatermaker Marijn Claes, één van de acteurs in Murder on the Orient Express, je mee in het maakproces van deze integrerende voorstelling. Aan de hand van interviews met o.a. regisseur Jasper verheugd, kostuum en decorontwerper Joris van Veldhoven en de cast ontstaat een inleiding waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt. Er wordt antwoord gegeven op vragen zoals: hoe ziet een repetitieproces er uit? Hoe worden het decor en de kostuums ontwikkeld? En ook: hoe vertaal je een Brits stuk naar de Nederlandse theaterwereld? Daarnaast wordt er natuurlijk ook ingegaan op Agatha Christie, haar oeuvre en hoe dit zenuwslopende verhaal daarbinnen tot stand is gekomen. Op vertoon van jouw toegangskaart voor de inleiding ontvang je bovendien gratis een kop koffie of thee.

Credits

CAST
Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske, Ruben Brinkman, Marijn Claes, Lusanne Arts, Belle Zimmerman
REGIE
Jasper Verheugd

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving